Charterselskab hjælper fattige thailandske skolebørn

Thomas Cook Airlines Library skole thailandEn regnskov og et skolebibliotek bygget i træ er ingen god kombination. Både bibliotek og børnenes bøger rådnede op på den fattige Baan Yo Plang School i Thailand – men så kom personale og Thomas Cook Airlines til hjælp.

Skolen og dens bibliotek ligger i Kao Sok naturparken, ca. 200 kilometer nord for Phuket. Under udflugt til det nærliggende Elephant Hills hørte medarbejdere fra Thomas Cook Airlines Scandinavia om problematikken. Der blev doneret ca. 2.300 Euro til nyt bibliotek i cement, som lokale håndværkere byggede sammen med forældrene til de ca. 140 børn på skolen.

Det nu solide bibliotek stod færdigt i 2011 og bærer navnet ’Thomas Cook Airlines Library’. Siden har flyselskabet doneret mindre beløb til undervisningsmaterialer. Ving, det svenske charterrejsebureau fra Thomas Cook-familien, har udstyret skolen med computere fra kontoret i Patong.

”I vort sponsorarbejde lægger vi stor vægt på børnenes undervisning i engelsk. Gode sprogkundskaber er vejen ud af fattigdommen i junglen til et job i den hastigt voksende turistbranche. Derfor har vi koblet lærere fra en dansk skole på projektet. Ud over at sende undervisningsmateriale, vil vi også træne de thailandske lærere. Det har været vigtigt for os ikke at sprede de forholdsvis få sponsorpenge ud på en række projekter i området, men koncentrere os om ’vores’ skole. Det giver resultater,” siger Torben Andersen, kommunikationschef i Thomas Cook Airlines, som netop har været på kontaktbesøg i Thailand.

Også børnene af ansatte i Thomas Cook Airlines er blevet involveret i projekt ’Baan Yo Plang’. Før jul blev der holdt julefest for børnene i København – her var børnene blevet opfordret til at tage gaver i form af brugt legetøj med til de thailandske børn.

Det blev til i alt 20 kasser med overraskelser, som figuren Lollo fra bl.a. Sunwing Resorts forleden tog med op i junglen og delte ud til nogle glade børn. Mange af de thailandske skolebørn går hver dag op til syv kilometer hver vej til skolen, så også skærmende Thomas Cook-caps var populære.