Koncernchef for Nordic Leisure Travel Group, Magnus Wikner, i midten, ved fredagens vagtskifte på Sunclass Airlines’ hovedkvarter i Københavns Lufthavn. Til venstre den midlertidige nye administrerende direktør for flyselskabet, Torben Østergaard, og til højre den netop fratrådte, Per Knudsen. Pressefoto: Sunclass Airlines.

Direktørskifte i Nordens største charterflyselskab

Sunclass Airlines – tidligere Thomas Cook Airlines – skal finde ny adm. direktør. Den nuværende får nyoprettet stilling som finansdirektør i Nordic Leisure Travel Group. Midlertidig afløser klar.

Efter fire år som administrerende direktør for Sunclass Airlines, det tidligere Thomas Cook Airlines Scandinavia, skifter Per Knudsen til ny og større stilling – allerede fra på mandag, den 20. januar.

I sin nye rolle bliver Per Knudsen Group CFO, Chief Financial Officer, for hele Nordic Leisure Travel Group, det tidligere Thomas Cook Northern Europe, med ansvar for Strategy, Finance og Legal.

I sin nye rolle vil Per Knudsen have tæt dialog med gruppens nye nordiske ejere og bestyrelse, og en central del af rollen handler om at føre strategien og udviklingen af den samlede ferierejsegruppe ud i livet, oplyser Sunclass Airlines i en pressemeddelelse.

Nordic Leisure Travel Group er det nye moderselskab for ikke kun Sunclass Airlines, men også charterrejsearrangørerne Spies i Danmark, Ving i Sverige og Norge samt Tjäreborg i Finland.

Disse forretningsenheder udgjorde tidligere Thomas Cook Northern Europe, der i oktober sidste år blev til Nordic Leisure Travel Group. Det skete efter konkursen i Thomas Cooks britiske moderselskab – og endte i Norden lykkeligt med, at den norske hotelkonge Petter Stordalen stod i spidsen for skandinaviske investorer, der overtog Thomas Cook Northern Europe og omdannede det til Nordic Leisure Travel Group.

”NLTG har et utroligt potentiale og jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med topledelsen og ejerkredsen om et strategisk udviklingsarbejde og koordinering af finansfunktioner på tværs af hele gruppen,” siger Per Knudsen i pressemeddelelsen.

Torben Østergaard tilbage som midlertidig direktør
Nu skal der findes en ny administrerende direktør for Sunclass Airlines, der har hovedkontor i Københavns Lufthavn. Indtil han eller hun er på plads, har Nordic Leisure Travel Group bedt flyselskabets tidligere administrerende direktør, Torben Østergaard, vende tilbage fra sin pension og styre selskabet indtil videre.

Torben Østergaard blev i 2010 administrerende direktør for Thomas Cook Airlines, hvor han afløste Tom Clausen, der gik på pension efter 14 år på posten for Thomas Cook Airlines, der tidligere hed Premiair og MyTravel Airways.

”Per Knudsen kommer til at få en afgørende rolle fremadrettet og vi kunne ikke have fundet en bedre kandidat til denne vigtige funktion. På samme måde er jeg taknemmelig for, at vi kan sige velkommen til Torben Østergaard i dag – heller ikke her kunne vi finde en bedre og mere erfaren leder til at tage roret i en interim periode,” siger Magnus Wikner, koncernchef for Nordic Leisure Travel Group.

Torben Østergaard opsagde sin post som administrerende direktør i Thomas Cook Airlines i oktober 2015 for blandt andet at have mere tid med sin familie. Han ”ønskede at trække stikket og realisere sejlende rejsedrømme med familie,” som det hed.

Torben Østergaard blev i foråret 2016 afløst af Per Knudsen, der kom fra en nogenlunde tilsvarende stilling, som han nu vender tilbage til.

Per Knudsen, der har en MBA fra Copenhagen Business School, kom i 1992 til Spies koncernens finansafdeling og havde fra 1997 forskellige roller i Thomas Cook Northern Europes Group Finance funktion. Han blev i 2013 finansdirektør i det daværende Thomas Cook Group Northern Europe.

Torben Østergaard har en HD i økonomi fra Handelshøjskolen i København. Fra 1982 til 1989 var han revisor, herefter skiftede han til SAS Danmark, hvor han frem til 1994 var afdelingsleder i en økonomifunktion. Derefter blev han regnskabschef i det nye Premiair, hvor han i 2005 blev økonomidirektør.

I dagens pressemeddelelse siger Torben Østergaard: ”Jeg er meget glad for denne mulighed for at komme tilbage til det bedste flyselskab. Jeg går til opgaven med stor ydmyghed og begejstring.”

2,6 millioner flypassagerer
Selve Sunclass Airlines har cirka 1.100 fuldtidsstillinger og transporterer årligt cirka 2,6 millioner rejsende.

Omkring 95 procent kommer fra familiemedlemmer i Nordic Leisure Travel Group-familien: 20 procent fra Spies i Danmark, 45 procent fra Ving i Sverige og 25 procent fra Ving i Norge, mens de resterende er fra finske Tjäereborg.

Herudover flyver Sunclass Airlines blandt andet charterserier for Apollo Rejser, Club La Santa og TUI.

Sunclass Airlines’ oprindelige forgænger var Spies’ flyselskab Conair, der blev lagt sammen med SAS’ charterflyselskab Scanair under navnet Premiair. Det blev siden til MyTravel Airways – og i 2013 blev daværende Thomas Cook Airlines en del af engelskejede Thomas Cook Group.

Relaterede artikler:

“Jeg troede på projektet”

Luftfartspokalen til SunClass Airlines

Dansk flyselskab fejrede award med 2.500 kager