Cimber A/S håber fortsat på SAS

Jørgen Nielsen.

Jørgen Nielsen.

LUFTFART: Det sønderjyske selskab flyver i dag på fuld kraft med ATR-fly på strækninger som Billund til København og ligeledes fra Aarhus og Aalborg .

Cimber A/S er i dag et flyselskab, som på godt og ondt har lagt sine æg i SAS-reden. Glipper det, går selskabet en hård tid i møde.

”Vi skal i gang med forhandlinger med SAS i nær fremtid her efter sommerferien,” siger direktør Jørgen Nielsen, som selv nu og da tager en tørn i førersædet, som den rutinerede pilot han er.

”Vi flyver to ATR 72 for SAS på indenrigsruter, hvor jeg vel godt må sige, at belægningen er helt, som man kunne håbe på. Den aftale gælder til og med vinterfartplanen til april. Derefter ved vi ikke, hvad der sker.

Noget andet med vores fire CRJ-jet. Her løbet kontrakten med SAS til 2015. I cockpittet sidder to SAS-piloter, og den aftale fungerer fint, men hvornår der er brug for dem i SAS egen flåde, ved vi af gode grunde ikke.”

Netop nu har SAS sat Saab-fly fra samarbejdspartner Braathen ind i Billund og Aalborg til Stockholm. I kulissen venter en serie aftaler med JetTime om ATR-flyvninger. Så der er trængsel med regionalfly i det marked, som SAS ikke selv har kapacitet til.

”Vi er da heldigvis optimister her i Sønderjylland,” slutter Jørgen Nielsen.