Cimbers fly er kommet til Danmark

Det er ikke nogen helt nem sag at flytte et spansk registreret fly til et tilsvarende dansk. Mange papirer og luftdygtighedsbevis skal fremskaffes, inden Trafikstyrelsen i sidste instans kan foretage den endelige godkendelse. Det sidste er, hvad Cimber A/S direktør Jørgen Nielsen nu venter på.

 

Flyet, en ATR 72 står nu i Billund Lufthavn. ”Jeg føler mig tryg ved, at det nu er de danske myndigheder, der skal sørge for grønt lys, så vi kan komme til at flyve på ruten fra Billund til København. Dem har jeg fuld tillid til – også hvad tempoet angår. Lad mig sige det pænt: Jeg var ikke imponeret over spansk bureaukrati,” siger Jørgen Nielsen.

 

Et forsigtigt tip kunne være, at den kan sættes i trafik fra på mandag, men Jørgen Nielsen tør ikke sige det højt. SAS har hårdt brug for nogle flere pladser på ruten. Flere afgange med op til 48 pladser er udsolgt. ATR’en kan tage 68 passagerer.

Skrevet af Ejvind Olesen