Cirka halvdelen af Club La Santas årlige besøgende kommer fra Danmark, omkring 18.500 – resten er primært fra Storbritannien og Tyskland. Foto for Club La Santa, James Mitchell.

Club La Santa sætter nye rekorder

Det danske sportskompleks på Lanzarote fik i sidste regnskabsår rekordstor omsætning og overskud. Fonden bag Club La Santa har den største pengetank blandt danskejede rejsebureauer.

Rejsebureauet Club La Santa A/S omsatte i regnskabsåret, der endte med udgangen af oktober sidste år, for 144,1 millioner kroner og fik et overskud på 15,6 millioner kroner, viser det netop offentliggjorte årsregnskab.

Klik for stort format. Øverst til venstre ligger den oprindelige del af Club La Santa, mens udvidelserne med de ekstra lejligheder er tættest på ud til lagunen. Foto: Club La Santa.

Begge tal er de hidtil bedste i Club La Santas historie; omsætningen var i forrige regnskabsår 135 millioner kroner og et overskud på 15 millioner kroner.

”Dette er Club La Santas tredje rekordår i træk for både omsætning og overskud. Club La Santa tilbyder noget helt unikt og har ramt lige ned i nerven med sit udbud af sportstilbud,” siger Ole Egholm, ejer af Dansk Brancheanalyse, der blandt andet analyserer den danske rejsebranche, til STANDBY.dk og tilføjer:

”Club La Santa kan tage høje priser for sit unikke produkt, fordi de nærmest ikke har konkurrence. Jeg er dybt fascineret af den måde, Club La Santa drives på.”

Halvdelen af gæsterne er fra Danmark
Club La Santa oplyser på sin hjemmeside, at cirka 50 procent af dets gæster er fra Danmark, 30 procent fra Storbritannien, ti procent fra Tyskland, mens resten kommer fra andre lande.

Sidste år solgte Club La Santa tæt på 18.500 rejser med afgang fra Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn.  La Santa bruger Thomas Cook Airlines på flyvningerne fra København og Jet Time fra Billund.

I alt har Club La Santa tæt på 500 lejligheder – 400 var med fra starten; i 2014 kom en udvidelse med 96 hotellejligheder. I alt har Club La Santa i dag plads til cirka 1.600 gæster, der kan dyrke over 50 sportsgrene på motions- og eliteniveau.

Kæmpe pengetank
Fonden bag Club La Santa har den største pengetank blandt danskejede rejsebureauer – og formuen blev ikke mindre i seneste regnskabsår. Club La Santa A/S er det danske selskab i KrogagerFonden, der også har datterselskaber i Spanien, England og Tyskland.

Hele koncernregnskabet for KroagerFonden viste sidste år en samlet omsætning på 353 millioner kroner mod 336 millioner kroner i 2017. Selve fonden havde sidste år et overskud på 51,5 millioner kroner mod 63,5 i 2017.

Rent teknisk ejes Club La Santa af aktieselskabet A/S af 3. juni 1986, der igen ejes 100 procent af KrogagerFonden. Fondens formue var i 2018 på 818 millioner kroner. ”Dermed er KrogagerFonden fortsat den største pengetank i den danske rejsebranche,” siger Ole Egholm.

La Santa Spor åbnede i 1983
Forgængeren for Club La Santa er La Santa Sport, hvis forhistorie går længere tilbage. I 1968 opførte en spansk bank, sparekassen La Caja, en ferieby på Lanzarote ved landsbyen La Santa. Dengang var det et lejlighedskompleks på 400 enheder, men projektet løb tør for penge og lå i mere end ti år ubrugt hen.

I 1978 nærmest genfandt Ejlif Krogager, grundlæggeren af Tjæreborg Rejser – der i 1989 blev opslugt af Spies, den glemte ferieby. Sidst i 1970’erne manglede der hotelsenge på Lanzarote, så Ejlif Krogager købte  La Santa-projektet.

Ideen blev at omdanne det til et center for sportsinteresserede der her kunne kombinere slappeferie med motion på højt niveau. Da projektet åbnede i 1983 var det under navnet La Santa Sport; i starten blev der satset på salg af lejlighederne via timeshares, men det blev ingen succes og de første mange år gav resortet tunge underskud for Tjæreborg Rejser.

Så da Ejlif Krogager i 1989 solgte sit livsværk Tjæreborg Rejser til ærkerivalen Spies, fulgte Club La Santa ikke med, men forblev ejet af Krogager familien, også efter Ejlif Krogager døde i 1992.

Relaterede artikler:

Charterrekord trods dansk hedebølge

Kanariske Øer stadig danskernes vinterfavorit

Nyt koncept med navn tæt på kendt varemærke