Jul i Tivoli 2017. Boder ved Skovkarussellen.

CNN: Tivoli har et af Europas bedste julemarkeder

Forud for åbningen på lørdag af den 28. udgave af Jul i Tivoli placeres Danmarks største turistattraktion på liste hos CNN over verdens bedste julemarkeder; de fleste er i Europa.

Julemarkeder kan vist dateres tilbage til 1298, det første var i Wien, skriver CNN, der har sammensat længere liste over verdens bedste julemarkeder. De kører alle i år på fuldt tryk og tiltrækker samlet millioner af besøgende efter begrænsningerne under coronakrisen.

Med i opgørelsen er Tivoli, Danmarks største turistattraktion, der mellem på lørdag, den 19. november, og frem til nytårsaftensdag afvikler den 28. ombæring af Jul i Tivoli.

Om julemarkedet i Tivoli skriver CNN blandt andet:

”Tivoli tjente angiveligt som inspiration for Walt Disney og Disneyland, og den danske forlystelsespark er et blændende sted at besøge i juletiden – det er en udfordring at finde noget så fortryllende som Tivoli i højtidsperioden.”

CNN fremhæver blandt andet at Tivolis mere end 1.000 smukt dekorerede juletræer gør Tivoli til en vinteroplevelse som få andre. ”I år kommer der blandt andet et stort juletræ i Tivoli-søen, der er Santa Lucia-optoget den 13. december med 100 sangere samt store fyrværkerier den 25., 26. og 31. december,” skriver CNN.

De mange andre julemarkeder
På CNN-listen over verdens bedste julemarkeder er blandt andet også, nævnt alfabetisk (artiklen nævner specifikke julemarkeder i byerne):

Barcelona, Basel, Berlin, Bruxelles, Budapest, Firenze, Helsinki, London, Nürnberg, Prag, Stockholm, Strasbourg, Tallinn, Wien og Zagreb.

Der er også seværdige julemarkeder andre steder end i Europa, påpeger CNN, der dog kun fremhæver New York og Toronto.

Årets nyheder i Tivoli
I en pressemeddelelse om Jul i Tivoli skriver forlystelsesparken blandt andet, at sæsonens nyheder omfatter Julemandens nye hus på Plænen med udsigt julelandsbyen. Der er gensyn med balletklassikeren Nøddeknækkeren i Koncertsalen med kostumer og scenografi af Dronning Margrethe.

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør for Wonderful Copenhagen, siger i pressemeddelelsen blandt andet: ”Jul i Tivoli er en tradition for rigtig mange og er med til at gøre hovedstaden til et oplagt rejsemål i den sidste del af året. Vi arbejder på at sprede turismen i hovedstaden ud, ikke kun geografisk, men i høj grad også sæsonmæssigt.

Det forudsætter, at der er gode og stærke oplevelser at rejse efter hele året. Det er Jul i Tivoli et rigtig godt eksempel på, og i år glæder vi os ekstra meget oven på et par meget svære år for hovedstadens turisme,” siger Mikkel Aarø-Hansen.

Alle Tivolis forlystelser kører under Jul i Tivoli, ligesom gæsterne kan få stillet sulten i forlystelsesparkens restauranter. Der er også en gastronomisk overraskelse i Det japanske Tårn, hvor den 1-stjerne portugisiske Michelin-restaurant, Vistas Rui Silvestre, rykker ind og laver gourmetmad med et strejf af portugisisk jul.

 

Relaterede artikler:

Legoland i Billund åbner for første gang til jul

Dansk rejsemål på europæisk Grand Tour-liste

Her er destinationsselskabernes største attraktioner