Henne Strand nord for Esbjerg er med på CNN’s Grand Tour med 17 stop i Europa. Foto for VisitDenmark: Mette Johnsen.

Dansk rejsemål på europæisk Grand Tour-liste

Henne Strand ved den jyske vestkyst er blandt 17 udvalgte europæiske destinationer på en europæisk Grand Tour-dannelsesrejse. Frankrig, Italien, Spanien og Tyskland er også på listen.

CNN har udvalgt 17 europæiske rejsemål til en moderne Grand Tour. Disse dannelsesrejser foretog det bedre borgerskab i blandt andet det 18. og 19. århundrede, hvor de besøgte noget af det bedste, Europa kunne tilbyde.

Rejselysten er igen stor efter coronakrisen, dollaren står stærkt – næsten én til én i forhold til euroen – der er gode rejsemuligheder i Europa med for eksempel højhastighedstog og mange muligheder for at besøge delvist oversete rejsemål, skriver CNN.

Med på CNN’s Grand Tour-liste for Europa medtages også et dansk rejsemål, Henne Strand på den jyske vestkyst, nord for Esbjerg.

Henne Strand fremhæves for klitterne og sandet på stranden ligesom CNN skriver, at de nærliggende skovområder giver gode muligheder for vandreture. Og så skal man ikke glemme, at ved Henne Strand ligger Henne Kirkeby Kro med to Michelin-stjerner, påpeges det.

Mange andre europæiske rejsemål
Nævnt lande-alfabetisk er de øvrige rejsemål på CNN-listen:

Belgien: Brugge, der ligger tæt på grænsen til Holland, er nem at blive forelsket i med sine middelalderlige gader og snoede kanaler, hedder det.

Bulgarien: Plovdiv, den næststørste by i Bulgarien, har blandt andet et amfiteater fra romertiden og en brostensbelagt, farverig gammel bydel.

Frankrig: Avignon i Provence er primært kendt som en gammel paveby med masser af historiske og kulturelle attraktioner.

Grækenland: Athen har meget andet end fortidsminderne at byde på, for eksempel Exarcheia- kvarteret.

Holland: Groningen er ungdommelig og hip og et godt alternativ til Amsterdam; her er også kanaler og klassiske hollandske bygninger, men uden de mange turister, der præger Amsterdam.

Irland: Dingle-halvøen fremhæves for sine smukke landskaber med gode muligheder for vandreture, kyster, der appellerer til surf-interesserede, samt selve havnebyen Dingle.

Italien: Pompeji, kendt fra at være dækket af lava fra vulkanudbruddet fra Vesuv i år 79, tiltrækker årligt omkring 2,5 millioner turister.

Norge: Lofoten, øgruppen i det nordlige Norge.

Et af Storbritanniens ”vildeste steder”
Polen: Wrocław i det sydvestlige Polen er landets fjerdestørste by. Byen fremhæves for sin gamle arkitektur med blandt andet universitetet ved floden Oder.

Portugal: Lissabon, landets hovedstad er også kendt for sine mange gode spisesteder.

Rumænien: Apuseni-bjergene, terrænrigt område med blandt andet bjørne og ulve.

Skotland: Her anbefales nationalparken The Cairngorms, der regnes som et af de ”vildeste steder” i Storbritannien. Her er der for eksempel skisport om vinteren, vandrestier med kig til ørne og andet vildt samt det lokale whiskydestilleri Dalwhinnie.

Spanien: Bjergkæden Picos de Europa i det nordlige Spanien.

Tyrkiet: Efesos, oldtidsbyen med minder fra både den græske og romerske tid.

Tyskland: Düsseldorf er måske ikke det indlysende valg for et stop på en Grand Tur i Europa, skriver CNN. Men byen er både ultramoderne og så byder den på masser af kultur, hvilket har gjort byen til et hipt rejsemål.

Østrig: Salzburg, tæt på alperne, er mere end blot Mozarts fødeby. Her er også slotte, paladser, kirker, bryggerier og meget mere. Salzburg, skriver CNN, er uden tvivl Europas mest billedskønne by.

Relaterede artikler:

København og Ilulissat blandt verdens 50 bedste

CNN sætter fokus på Cool Copenhagen

Grønlandsk destination blandt årets hotte rejsemål

Danmark får stor turismeomtale på CNN

Nuuk, Færøerne og Odense på fornem rejseliste