De to aarhusianske møde- og konference-venues Centralværkstedet og Smedien, som nu sorterer under Comwell, havde sidste år 35.000 gæster. Væksten i år er tocifret. Foto: Comwell.

Comwell har gæste-boom i oplevelseshuse i Aarhus

Der er kommet tocifrede vækst siden Comwell overtog Centralværkstedet og Smedien i Aarhus – alene sidste år havde de to møde- og konference-venues 35.000 gæster.

”Siden Comwell overtog Centralværkstedet og Smedien og gjorde de to venues til en del af sit koncept, er det gået betydeligt meget frem i forhold til sidste år i antal arrangementer og dermed besøgende,” siger Henriette Eli Petersen, daglig leder af Centralværkstedet og Smedien til STANDBY.dk

De to venues ligger tæt på Comwells store hotel i det centrale Aarhus. Hotellet har i dag 240 værelser og står foran en udbygning så det kommer op på 438.

I december 2016 overtog Comwell driften af Centralværkstedet og Smedien, der blev bygget tilbage i 1862 til DSB. I alt er de to steder på 1.500 kvadratmeter og har plads til henholdsvis 900 og 200 gæster.

”Sidste år var det første med Comwell i spidsen for Centralværkstedet og Smedien; kombinationen af Comwell og de to venues har givet nogle helt nye synergier, hvor vi nu kan byde på at afvikle en lang række arrangementer, hvilket har gjort de to steder til en ret stor spiller i Aarhus på området. Vi kan blandt andet servere mad til 600 gæster, der kan ikke mange andre venues i Aarhus tilbyde,” siger Henriette Eli Petersen, der blandt andet har været salgschef på det tidligere Hilton Copenhagen Airport.

Centralværkstedets daglige leder ser tydeligt en forandring i markedet efter Comwell er kommet med ombord: ”Vores erhvervskunder er blevet mere modige. De tør hoppe ud i anderledes rammer. På Centralværkstedet kan vi ikke alene tilbyde historiske rammer, vi kan også forvandle dem. Den fleksibilitet og kombination tror jeg flere erhvervskunder vil benytte. Det skaber en begejstring, deltagerne kan huske, længe efter den sidste PowerPoint-slide,” siger Henriette Eli Petersen.

Klar til velgørenhed for indiske gadebørn
Comwell og Centralværkstedet har flere gange støttet velgørenhedsarrangementer. Det sker igen den 16. juni, hvor der holdes et stort arrangement med plads til 220 gæster, der for entreprisen får middag, auktion og koncert til fordel for gadebørn i Indien.

Bag arrangementet står den danske organisation LittleBigHelp, LBH, stiftet af Lisbeth Johansen, tidligere salgsdirektør for blandt andet Hilton Copenhagen Airport.

LBH arbejder med udsatte børn og kvinder i navnlig den indiske millionby Kolkata. Hver dag giver LBH direkte støtte til over 600 børn og kvinder og indirekte til mere end 1.000 familier. LBH driver blandt andet børnehjem skoleforberedelseskurser for slumbørn og tilbud med erhvervsuddannelse til kvinder. Ifølge LittleBigHelp lever 260 millioner mennesker i Indien under fattigdomsgrænsen, heraf cirka 400.000 gadebørn.

Ved Charity Dinner-arrangementet i Aarhus den 16. juni optræder blandt andet Stine Bramsen – alle medvirkende optræder gratis. Det er tredje gang, at LBH holder Charity Dinner i Aarhus, i år er målet at indsamle 600.000 kroner til de indiske gadebørn. Gennem årene har LBH holdt otte storslåede velgørenhedsgallaer i København – sammenlagt har de ti arrangementer indsamlet 8,2 millioner kroner til LBH’s arbejde i Indien.

Hoteldirektør på Comwell Aarhus, Flemming Poulsen, siger: ”Comwell Aarhus er super stolte over samarbejdet med LittleBigHelp. Det er en fantastisk sag, og et kæmpe stykke arbejde der bliver gjort. Den gode sag er i tråd med Comwells holdning til at være en socialt ansvarlig arbejdsgiver.”

Relaterede artikler:

Comwell sætter omsætningsrekord

Comwell får stærkt comeback på møder hos Staten

Rejsebranchen med til at sætte ny indsamlingsrekord