12 af Comwells 15 hoteller og konferencecentre i Danmark er med i den nye statsaftale. Foto: Comwell.

Comwell får stærkt comeback på møder hos Staten

Mens den danske hotel- og konferencekæde de seneste fire år ikke havde et eneste hotel på listen over mødesteder for det offentlige Danmark, er 12 af dens 15 hoteller med i den nye aftale. Det offentlige holder årligt eksterne møder for 200 millioner kroner.

”Vi er glade og ydmyge over at have 12 af vores 15 hoteller og konferencecentre i Danmark med i den nye toårige aftale med det offentlige Danmark. En medvirkende forklaring er formentlig, at vi i vurderingen fra det offentlige har scoret højt på vores bæredygtige profil; dette området blev vægtet højt. Vi har også de seneste år investeret mange millioner kroner i vores hoteller og konferencecentre – vi har ikke sparet på noget, og det bliver vi nu belønnet for.”

Det siger Comwells salgsdirektør, Henrik Hjorth, til STANDBY.dk efter koncernen netop er blevet del af den store aftale med det offentlige. Aftalen indgås af Moderniseringsstyrelsen og trådte officiel i kraft den 6. april. Aftalen omfatter alle ministerier og styrelser, og giver desuden medarbejdere i regioner og kommuner mulighed for at indgå i aftalen.

Offentlige møder for millioner
Det offentlige køber årlige eksterne møde- og konferencearrangementer for omkring 200 millioner kroner hos en lang række hoteller og konferencecentre – alene i Hovedstadsområdet og det øvrige Sjælland er 46 møde- og konferencearrangementer med i den nye toårige aftale, der kan forlænges for yderligere to år. I alt har det offentlige fem forskellige mødepakker – blandt andet afhængig af mødelængde. Tilbuddene fra interesserede hoteller og konferencecentre blev blandt andet vurderet efter områder som pris og kvalitet, hvor prisen udgjorde de 60 procent af vurderingen.

”Aftalen er endnu så ny, at det er alt for tidligt at sige, hvor meget vi konkret får i øget omsætning på denne konto – men vi kan da allerede nu se, at der er kommet reservationer fra det offentlige,” siger Henrik Hjorth. Hele Comwell-koncernen omsætter på årsbasis for cirka en milliard kroner, hvoraf omkring 65 procent kommer fra møde- og konferenceområdet.

Comwell har foreløbig 2.500 hotelværelser. I anden halvdel af 2020 åbner kæden sit første egentlige hotel i København med 493 værelser i Nordhavnen. Ligeledes har Comwell søgt Aarhus Kommune om tilladelse til at udvide Comwell Aarhus med 198 nye værelser, hvilket næsten fordobler hotellet i det centrale Aarhus.

Relaterede artikler:

Scandic lander kæmpe kontrakt med den danske stat

Comwell får digitale løberuter ved alle hoteller

Comwell opgiver hotel i Sønderborg

Co-Work område på alle Comwells hoteller

 

x

Læs Også

Kommune opgiver kritiseret forslag

Københavns Kommune vil alligevel ikke fjerne tilskud på 2,4 millioner til kroner til Wonderful Copenhagens arbejde med at tiltrække store events til hovedstaden.

Dansk slot laver humoristisk videomarkedsføring

En række nye videoer på YouTube skal være med til at øge kendskabet til Bernstorff Slot på en humoristisk og utraditionel måde over for mødekunderne.

Forsøg med møde- og eventmesse i Fredericia

For første gang nogensinde afholdes fagmessen Meeting Live Vest, der vil have deltagelse af over 80 udstillere og flere hundrede mødeplanlæggere.

Tivoli fordobler kapacitet til møder og events

Tivoli overtager konferencelokalerne hos genboen Axelborg, der også skal huse Tivolis administration. Den flytter fra H.C. Andersen Slottet, der på sigt kan blive til et nyt hotel.

Klar til netværks- og inspirationsdag

Sammenslutningen Danske Konferencecentre prøver 29. august at give ny inspiration til afvikling af møder og konferencer hos dets medlemmer.

WoCo fastholder pres på kommune mod nedskæring

Et relativt lille beløb på 2,4 millioner kroner har fået Københavns Kommune på kollisionskurs med Wonderful Copenhagen, der bakkes op af hoteller og Københavns Lufthavn.