12 af Comwells 15 hoteller og konferencecentre i Danmark er med i den nye statsaftale. Foto: Comwell.

Comwell får stærkt comeback på møder hos Staten

Mens den danske hotel- og konferencekæde de seneste fire år ikke havde et eneste hotel på listen over mødesteder for det offentlige Danmark, er 12 af dens 15 hoteller med i den nye aftale. Det offentlige holder årligt eksterne møder for 200 millioner kroner.

”Vi er glade og ydmyge over at have 12 af vores 15 hoteller og konferencecentre i Danmark med i den nye toårige aftale med det offentlige Danmark. En medvirkende forklaring er formentlig, at vi i vurderingen fra det offentlige har scoret højt på vores bæredygtige profil; dette området blev vægtet højt. Vi har også de seneste år investeret mange millioner kroner i vores hoteller og konferencecentre – vi har ikke sparet på noget, og det bliver vi nu belønnet for.”

Det siger Comwells salgsdirektør, Henrik Hjorth, til STANDBY.dk efter koncernen netop er blevet del af den store aftale med det offentlige. Aftalen indgås af Moderniseringsstyrelsen og trådte officiel i kraft den 6. april. Aftalen omfatter alle ministerier og styrelser, og giver desuden medarbejdere i regioner og kommuner mulighed for at indgå i aftalen.

Offentlige møder for millioner
Det offentlige køber årlige eksterne møde- og konferencearrangementer for omkring 200 millioner kroner hos en lang række hoteller og konferencecentre – alene i Hovedstadsområdet og det øvrige Sjælland er 46 møde- og konferencearrangementer med i den nye toårige aftale, der kan forlænges for yderligere to år. I alt har det offentlige fem forskellige mødepakker – blandt andet afhængig af mødelængde. Tilbuddene fra interesserede hoteller og konferencecentre blev blandt andet vurderet efter områder som pris og kvalitet, hvor prisen udgjorde de 60 procent af vurderingen.

”Aftalen er endnu så ny, at det er alt for tidligt at sige, hvor meget vi konkret får i øget omsætning på denne konto – men vi kan da allerede nu se, at der er kommet reservationer fra det offentlige,” siger Henrik Hjorth. Hele Comwell-koncernen omsætter på årsbasis for cirka en milliard kroner, hvoraf omkring 65 procent kommer fra møde- og konferenceområdet.

Comwell har foreløbig 2.500 hotelværelser. I anden halvdel af 2020 åbner kæden sit første egentlige hotel i København med 493 værelser i Nordhavnen. Ligeledes har Comwell søgt Aarhus Kommune om tilladelse til at udvide Comwell Aarhus med 198 nye værelser, hvilket næsten fordobler hotellet i det centrale Aarhus.

Relaterede artikler:

Scandic lander kæmpe kontrakt med den danske stat

Comwell får digitale løberuter ved alle hoteller

Comwell opgiver hotel i Sønderborg

Co-Work område på alle Comwells hoteller

 

x

Læs Også

Fint besøg til DRF’s årsmøde og generalforsamling

En helt ny undersøgelse af danskernes rejsevaner, direktøren for Rejsegarantifonden samt chefen for Borgerservice er med i programmet når Danmarks Rejsebureau Forening 12. april har årsmøde.

Scandic lander kæmpe kontrakt med den danske stat

Danmarks største hotelkæde bliver med ny aftale landets største leverandør af konference- og mødefaciliteter til staten.

Bella Center blandt nordiske prisvindere

Ved uddelingen af European Business Awards for de nordiske lande var danske BC Hospitality Group eneste prismodtager fra rejsebranchen.

VisitDenmark tilfreds med årets ITB-messe

VisitDenmark havde 19 danske partnere på sin stand ved den netop overståede kæmpe rejsemesse ITB i Berlin – den danske stand fik besøg af berømt fodboldspiller.

Konkurrenter arbejder sammen

Der er mange om buddet, og konkurrencen er hård. Ikke desto mindre har Danske Konferencecentre nu over 100 partnere.

Digitalisering øger behov for personlig service

Nogle ser den digitale udvikling som en trussel mod den personlige relation og service, men sammenslutningen Danske Konferencecentre oplever det stik modsatte.