Comwell-hotellet i Aarhus skal udvides fra de nuværende 240 værelser med yderligere 198. I København får kæden i 2020 sit hidtil største hotel.

Comwell sætter omsætningsrekord

Det danske kæde med 15 hotel- og konferencecentre fik i sidste regnskabsår ”en historisk høj omsætning” – til gengæld faldt overskuddet 33 procent. Kæden åbner i 2020 i København sit hidtil største hotel.

Comwell-koncernens netop offentliggjorte resultatet for 2017 viser en dansk hotelkæde i fortsat vækst. Med en omsætning på 895 millioner kroner mod 857 millioner kroner i regnskabsåret 2016, fik koncernen en omsætningsfremgang på 4,4 procent, oplyser Comwell.

Omvendt faldt overskuddet efter skat til 6,7 millioner kroner mod 10,4 millioner kroner i 2016. Det er lavere end forventet og specielt påvirket af integrationen af en virksomhed tilkøbt i december 2016 (Centralværkstedet og Smedien i Aarhus, red) samt store investeringer i flere renoveringsprojekter, lyder det.

Comwells koncernchef, Peter Schelde, glæder sig over regnskabet trods tilbagegang i overskuddet: “Set i lyset af de markante investeringer samt omlægninger, vi har måtte foretage i Centralværkstedet og Smedien, er vi tilfredse med resultatet. Investering i fremtiden koster, og vi investerede i 2017 over 50 millioner kroner i regulære forbedringer på vores hoteller. Vi udvikler hele tiden nye måder at holde møder på, og vi tror, at vi med nye tiltag og koncepter vinder markedsandele,” siger han og fortsætter:

“Den rekordhøje omsætning skyldes først og fremmest vores mange dygtige medarbejdere, der hver dag gør en forskel for vores gæster og hinanden. Vi investerer også i uddannelse af mange dygtige elever, som gør et fremragende stykke arbejde, og som år efter år vinder priser. De er ikke alene med til at give os gode input, de tiltrækker nye og engagerede medarbejdere, hvilket der er brug for i vores branche.”
Det har fredag formiddag ikke været muligt for STANDBY.dk at få en kommentar til årsregnskabet fra koncernchefen.

Mere bæredygtig drift
 I 2017 gik Comwell fra fem procent til 50 procent økologi. Comwell fik Det Økologiske Spisemærke i bronze og Årets Økopris 2017. Koncernen havde sidste år over 250 medarbejdere på bæredygtighedsuddannelse.

I anden halvdel af 2020 åbner Comwell-koncernen sit hidtil største hotel – det placeres i Nordhavnen i København og får næsten 500 værelser. Og i Aarhus er der sammen med bygningsejeren iværksat en lokalplansproces for at udvide det nuværende hotel Comwell Aarhus med yderligere 200 værelser, flere mødelokaler og en udvidelse af restaurantfaciliteterne. Det udbyggede Comwell Aarhus forventes at åbne i 2021.

Branchepriser til Comwell
Cirka 2/3 af Comwells indtjening kommer fra møder og konferencer. I februar i år vandt Comwell to af de store branchepriser – nemlig “Bedste mødekoncept” og “Bedste service”. Priserne blev uddelt ved Møde- og Eventmessen, der arrangeres af Kursuslex.

I alt har Comwell 175 konference- og spahoteller i Skandinavien, 15 i Danmark og to i Sverige – hertil kommer Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. Med BC (Bella Center) Hospitality Group i København samarbejder Comwell om driften af Comwell Conference Center Copenhagen, der med 54 mødelokaler er et af Danmarks største konferencecentre.

Samlet har Comwell-koncernen foreløbig 2.348 hotel værelser og lige under 1.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Comwell får stærkt comeback på møder hos Staten

Comwell opgiver hotel i Sønderborg

Stort Aarhus-hotel bliver endnu større