Verdens største messe for rejse- og turismebranchen, ITB i Berlin, er aflyst. Den årlige messe skulle være afviklet onsdag til søndag i den kommende uge. Arkivpressefoto fra Messe Berlin, Tom Maelsa.

Coronafrygt aflyser verdens største rejsemesse

Arrangørerne af den gigantiske årlige rejsemesse i Berlin, ITB, har efter myndighedskrav aflyst messen, der skulle være begyndt den kommende uge. ITB har årligt op mod 150.000 besøgende.

Aflysningen af ITB Berlin 2020 sker som følge af den kinesiske coronavirus (COVID-19) og nye, skærpede krav fra de tyske sundhedsmyndigheder. ITB skulle være holdt fra onsdag til søndag i den kommende uge, 4-8. marts.

Den officielle aflysning af ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin), kom fredag aften efter sundhedsmyndighederne i Berlin krævede så strikse restriktioner overfor deltagerne og besøgende på ITB, at arrangørerne ikke kunne opfylde disse.

For eksempel krævede de tyske sundhedsmyndigheder, at hver eneste deltager på ITB overfor udstillingscentret Messe Berlin, hvor ITB holdes, skulle bevise, at de ikke kom fra corona-områder eller havde været i kontakt med personer fra risikoområderne. Disse krav kan Messe Berlin ikke opfylde, hvorfor ITB blev aflyst.

Christian Göke, koncernchef for Messe Berlin, siger i pressemeddelelse: ”Med årligt over 10.000 udstillere fra mere end 180 lande og territorier, er ITB Berlin ekstrem vigtig for verdens turismeindustri. Men vi tager vores ansvar for udstillere, besøgende og Messe Berlins medarbejdere sundhed og sikkerhed meget alvorligt. Derfor er det med et tungt hjerte, at vi må aflyse ITB Berlin 2020. Det er ikke før sket i messens 54-årige historie. ITB Berlin holdes næste år fra 10-14. marts.”

Over 160.000 besøgende – navnlig af fagfolk
ITB Berlin er opdelt i to. De første dage er for fagfolk fra rejsebranchen. Her deltager nærmest alt hvad der kan kravle og gå indenfor en lang række områder for turisme verden over.

På fagdagene deltager omkring 10.000 udstillere og 90.000 besøgende fagfolk, presse og andre indbudte. De sidste dage af ITB er publikumsdage for forbrugerne, som der kommer op til 60.000 af.

På ITB deltager nærmest alle lande, destinationer, rejsebranchevirksomheder som flyselskaber, hoteller, biludlejningsfirmaer og så videre. De har deres topfolk på plads, der holder ofte forhåndsaftalte møder med besøgende fagfolk fra hele verden.

”Forståelig aflysning, men trist signal”
Én af de mange fra den danske rejsebranche, der skulle have besøgt ITB igen i år er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier. Han siger til STANDBY.dk:

”ITB er er en kæmpemesse af stor betydning for rejsebranchen. Det er forståeligt, at messen bliver aflyst, men det er et trist signal for rejsebranchen.”

Næste arrangement i den danske rejsebranche er det årlige USA Travel Show, der holdes som planlagt på mandag, den 2. marts i København, oplyser arrangøren, Discover America Denmark.

Relaterede artikler:

2.043 flere besøgte weekendens Ferie for Alle

Berlin-lufthavne klar med nye passagerrekorder

USA præsenterede nyt turismefremstød