Berlin-lufthavnene satte sidste år ny passagerrekord. En ny ruter kom da American Airlines begyndte at flyve fire gange om ugen fra Philadelphia til Berlin Tegel – sæsonruten vender tilbage i år fra starten af juni til begyndelsen af oktober. Pressefoto fra BerlinAirport.de

Berlin-lufthavne klar med nye passagerrekorder

De to Berlin-lufthavne, Tegel og Schönefeld, havde sidste år 35,6 millioner passagerer. Sidst i oktober forventes terminalen ved den nye hovedlufthavn, Berlin Brandenburg Airport, omsider klar.

I alt havde Tegel og Schönefeld sidste år samlet 35.645.005 passagerer, en vækst på 2,6 procent sammenholdt med 2018.

I afrundede tal var Tegel-lutfhavnen i det tidligere Vestberlin atter størst med 24,2 millioner af passagererne, en stigning med lige over ti procent sammenlignet med 2018. Schönefeld i det tidligere Østberlin tog et dyk på 10,3 procent og endte med 11,4 millioner passagerer.

”Det er niende år i træk, at det samlede passagertal stiger for Tegel og Schönefeld,” siger koncernchef Engelbert Lütke Daldrup fra Flughafen Berlin Brandenburg, FBB, i en pressemeddelelse.

I årets sidste måned havde de to lufthavne ved den tyske hovedstad i alt 2,6 millioner passagerer, et samlet fald på 6,7 procent i forhold til december 2018.

BER-lufthavn klar til oktober
Efter næsten ti års forsinkelse har de tyske myndigheder nu igen sat dato på en åbning af den nye terminal ved Berlin Brandenburg Airport-lufthavnen, denne gang er datoen den 31. oktober 2020.

BER-lutfhavnen er opført på en del af den infrastruktur, der hidtil har huset Berlin Schönefeld-lufthavnen.

Da opførelsen af den nye lufthavnsterminal tog sin begyndelse tilbage i 2006 blev åbningsdatoen dengang fastsat til 30. oktober 2011…

Næste åbningsdato blev 3. juni 2012, men blot 26 dage før åbningen blev datoen igen udskudt – da der skulle bruges mere tid til fejlretning af tekniske installationer og brandsikring.

Tegel lukker
Sammen med den store åbning af terminalen i Berlin Brandenburg Airport (BER) lørdag den 31. oktober, tages start- og landingsbanerne i brug. Det betyder blandt andet, at flytrafikken fra Berlin-Tegel overflyttes fra 8. november, hvorefter sidstnævnte lufthavn lukker.

Med den planlagte lukning af Berlin Tegel Airport 8. november er der udsigt til, at berlinerne og byens mange turister får mere aftenro, når flyene ikke længere vil komme ind over boligområderne ved den bynære lufthavn.

Tegel blev åbnet i november 1948 som aflastning til en anden vestberlinsk lufthavn, Tempelhof, i den periode, hvor Sovjetunionen via en blokade af vejtrafikken forsøge at udsulte Vestberlin til at blive del af den sovjetiske besættelseszone.

Relaterede artikler:

Tyskland forventer ny dansk turistrekord

Berlin markerer 30-året for Murens fald

Borgmester foreslår drive-in sex i lufthavn