”I hvilken grad tror du, at turisme vil blive en vigtig del af den økonomiske genopretning efter COVID-19,” spurgte Airbnb danskerne. 43 procent sagde, at det helt sikkert bliver vigtigt, 38 procent, at det sandsynligvis bliver vigtigt. Arkivpressefoto: Airbnb.

Coronakrisen giver mere positiv indstilling til turisme

Ifølge ny skandinavisk spørgeskemaundersøgelse fra Airbnb, er danskerne mest optimistiske om turismens muligheder for at forbedre samfundsøkonomien på den anden side af coronakrisen.

81 procent af de adspurgte danskere svarer i en ny undersøgelse fra udlejningsplatformen Airbnb, at de tror turismen vil spille en vigtig rolle for den økonomiske genrejsning efter coronakrisen. Dermed er danskerne de mest optimistiske i Skandinavien i en ny spørgeskemaundersøgelse, hvor Airbnb har vejret stemningen blandt indbyggerne i de skandinaviske hovedstæder, oplyser Airbnb i en pressemeddelelse.

I samarbejde med Airbnb har analyseinstituttet Decode M i december 2020 og i sidste måned gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt deleplatformens brugere i København, Stockholm og Oslo. De i alt 753 respondenter er tilfældigt udvalgt på tværs af blandt andet køn, alder og geografi.

I alt mener 81 procent af de adspurgte danskere, at turismen bliver et vigtigt instrument for genopretningen af økonomien. De tilsvarende tal er 72 procent i Sverige og 68 procent i Norge.

Airbnb har ifølge sin hjemmeside 5,6 millioner udlejningssteder, fra hytter i træer til slotte, over 100.000 steder verden over.

Mere positivt indstillet over for turisme
Resultaterne fra undersøgelsen viser også, at 56 procent af danskerne er blevet mere positivt indstillet over for turisme som følge af coronakrisen, skriver Airbnb. De tilsvarende svarprocenter er 48 for Sverige og 43 procent i Norge.

Forklaringen kan findes i en tilsvarende Airbnb-undersøgelse fra USA. Den viser ifølge Airbnb, at rejser er det, amerikanerne har savnet mest i det forgangne år – og at trygge og sikre besøg hos familie og venner står højest på agendaen, når rejserestriktioner en dag er fortid. Blandt andet svarer 53 procent af de adspurgte amerikanere, at de føler sig mindre forbundet med deres familier som følge af den nuværende isolation.

På baggrund af undersøgelsens resultater forudser Airbnb-grundlægger og koncernchef, Brian Chesky, at 2021 bliver året for ”meningsfulde rejser” og et opgør med masseturismen.

”Når folk føler sig trygge nok til at rejse igen, vil de gøre det. Men meget tyder på, at meget kommer til at være anderledes sammenlignet med tiden inden pandemien,” siger Brian Chesky og fortsætter:

”Folk savner generelt ikke seværdigheder, shuttlebusser, lange køer og overfyldte hotellobbyer. Masseturisme er egentlig bare en anderledes form for isolation. Det, vi ønsker at få ud af turisme nu, er præcis det, vi er blevet berøvet under pandemien – nemlig meningsfuldt samvær med vores familie og venner.”

Relaterede artikler:

Danske millionærer bag nyt feriehusprojekt

Airbnb-chef: Færre firmarejser og flere ferierejser

Her vil danskerne hen når grænserne åbner