CPH blandt de bedste til EU-hovedstæder

Sas_a321FLYSELSKABER: British Airways er bedst til at betjene de 28 EU-hovedstæder, mens Amsterdams lufthavn har flest ruter til EU-hovedstæderne. Men SAS og Københavns Lufthavn hænger godt på.

British Airways og dets partnere flyver fra London til 21 af de 27 EU-hovedstæder. Omvendt er Amsterdam den EU-lufthavn med ruter til flest af EU’s 28 hovedstæder, Schiphol har på nær Bratislava i Slovakiet, forbindelse til alle EU-hovedstæder.

Bratislava har kun en rute til et andet EU-lands hovedstad, Dublin – uden flyselskabet på ruten, Ryanair, næppe tænker på dette.

Det viser opgørelse fra hjemmesiden anna.aero

Efter Amsterdam følger lufthavnene i Wien med 25 ruter til EU-hovedstaderne fulgt af Bruxelles, København og Paris CDG, alle med 24 ruter til EU-hovedstæder.

Den 1. juli i år blev Kroatien EU’s medlemsland nr. 28. Ud over Slovakiet var de mindst forbundne EU-hovedstæder, Ljubljana, Zagreb, Luxembourg og Tallinn, alle med under 10 direkte ruter til andre EU-hovedstæder.

British Airways er førende flyselskab når det gælder ruter fra London til andre EU-hovedstæder. Herefter følger Polen og Frankrig, mens der fra Danmark, Finland, Holland og Østrig er 17 ruter til de andre EU-hovedstæder.

anna.aero har sammenlignet data fra oktober i år med samme måned sidste år. Norwegian har startet flest nye hovedstads-ruter indenfor EU-landene, otte, mod SAS’ seks.