CPH udvider bagageanlægget

Formålet er at fremtidssikre anlægget, så lufthavnen kan håndtere op til 30 millioner passagerer om året og forbedre driftssikkerheden yderligere. Det moderniserede anlæg skal være klar til sommeren 2013.

 

”Vi har de seneste to-tre år løbende opgraderet bagageanlægget løbende og har fået en stærkt forbedret kapacitet, driftssikkerhed og stabilitet. Alle prognoser tyder på, at passagervæksten fortsætter de kommende år, og derfor starter vi til oktober den mest omfattende opgradering og udbygning af anlægget i dets levetid,” siger driftsdirektør Kristian Durhuus.

Ud over øget kapaciteten vil CPH stabilisere driften ved dublering af en del af anlægget, som vil minimere konsekvenserne af de driftsforstyrrelser, der ikke kan undgås.

Om- og udbygningen omfatter yderligere 2,5 kilometer bagagebånd og ca. 500 nye motorer bag anlægget. Desuden bliver kapaciteten til røntgenskanning øget væsentligt, ligesom transferkapaciteten øges.

”Vi bygger primært i de mere stille perioder, så vi kan have den nødvendige bagage- og check-in kapacitet til rådighed, selv om vi tager fx check-in pulte, ud af drift under ombygningen,” siger Kristian Durhuus.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.