Foto: Israel Bike Trail.

Cykelferie på tidligere karavaneveje

En cykelferie på The Israel Bike Trail byder på et spændende bekendtskab med tidligere karavaneveje.

Hvis man er cykelentusiast, og samtidig har kærlighed til Israel, er der alletiders mulighed for at kombinere de to ting.

Cykelruten ved navn The Israel Bike Trail er nemlig under opførelse, og her vil man kunne cykle på kryds og tværs af landet. Cykelruten er et landsdækkende projekt, hvis sigte er at skabe en sammenhængende mountainbike-rute, der går fra nord til syd.

Undervejs passerer man de vigtigste nationale seværdigheder, ligesom man vil krydse de mest storslåede landskaber. Der vil løbende være god chance for at opleve Israels mangfoldige kultur.

Kør på karavaneveje
Cykelruten overlapper tidligere karavaneveje, og det er helt unikt, at ruten binder nogle af de gamle og hellige værdier sammen for de tre monoteistiske religioner. Ruten er også speciel af den grund, at det er en af de længste afgrænsede cykelruter, der henvender sig til folk med hang til mountainbike.

Hvert enkelt stykke af cykelruten er tilpasset, så man vil kunne gennemføre dem på cirka seks-otte timer ad gangen. Ind imellem er der steder med sovefaciliteter og vand.

Indtil nu er der åbnet 300 kilometer af den samlede, planlagte rute. Den forbinder Ramon-krateret og Eilat, og undervejs kører man blandt andet gennem opsigtsvækkende ørkenlandskaber.

Ny hjemmeside
På sigt er det planen, at man skal kunne køre fra sneen på Mt. Hermon i den sydlige ørken, videre til stenruiner og ikke mindst til betontårne i storbyen. Der er med andre ord rig mulighed for at opleve flere tusind års israelsk historie og kultur.

The Israel Bike Trail har netop lanceret en ny hjemmeside på engelsk for cykelruten. Her kan turister og andre interesserede få let adgang til oplysninger og gode råd om cykelruten gennem de dramatiske scenerier.

Det er frivillige, som langt hen ad vejen står for at vedligeholde de enkelte afsnit af cykelruten. Israels natur- og parkmyndighed er tovholder på oprettelsen af The Israel Bike Trail, og der er samarbejde med blandt andet den israelske regerings Tourism Corporation.

 

Relaterede artikler:

Ryanairs plan for Israel kan betyde turistgennembrud

Turisterne svigter ikke Israel

Bravo Tours atter til Israel