Danmark får nyt rejsebureau

Norske Australiareisers planer om et indtog i Danmark kom for over to år siden. Under den australske fagmesse for rejsebranchen, ATE, fortalte adm. direktør i Australiareiser, Rolf Kjeseth, i 2008 takeoff.dk om planerne for at inkluderer Danmark i selskabets gruppe.

 

Indtoget blev midlertidigt bremset af finanskrisen. Men nu skal det være, og på onsdag åbner rejsebureauet så i Århus på Ryesgade 27, 2 sal.

 

”Nu er tiden inde og kombineret med, at vi har ansat erfarne folk fra rejsebranchen, giver det troen på at Australienrejser vil blive Danmarks bedste specialrejsebureau for rejser til Australien og New Zealand,” siger kontors daglige leder, salgschef Jonas Albæk.

 

Der er åbent hus i det nye rejsebureau i morgen, tirsdag, fra kl. 13-16.

Australiareiser åbnede tidligere i år STA Travel i København og Oslo, STA sælger studenterrejser.

 

Australiareiser Gruppen har disse rejsebureauer og varemærker: Australiareiser Norge, Australienresor Sverige og Australienrejser i Danmark. Fijireiser Norge og Fijiresor Sverige. STA Travel Norge og STA Travel Danmark.

 
Australienrejser bliver denne måneds andet nye rejsebureau i Århus. 1. december 1. december åbnede københavnske C&C Travel rejsebureau i Rosenkrantzgade tæt på hovedbanegården i Århus. Her skal de tre medarbejdere gerne omsætte for op mod 25 mio. kr. om året. Samlet omsætter C&C Travel for ca. 100 mio. kr. om året. I København har C&C 18 ansatte.

C&C har fokus på Sri Lanka, Thailand og Filippinerne, men vil gøre mere ud af rejser til USA og Sydamerika.

 

Skrevet af redaktionen

Danmark får nyt rejsebureau

STA Travel er verdens største rejsebureau for unge og studerende. Snart etablerer norske Australiareiser en STA Travel-afdeling i Danmark og Norge.

 

I efteråret lukkede STA Travel i København og rykkede funktionen til Sverige.

 

Gennem partnerskabet med Australiareiser vil STA Travel blive repræsenteret i Danmark og Norge. Australiareisers ejer og adm. direktør, Rolf Eirik Kjeseth, er overbevist om, at STA Travel i løbet af kort tid vil blive ”det største og bedste rejsebureau for studerende og unge i Danmark.”
I Danmark bliver hovedkonkurrenten Kilroy.

 

STA Travel er en global rejsespecialist med 30 års erfaring i bl.a. ungdomsrejser. Selskabet har på verdensplan over seks mio. passagerer om året og over 400 afdelinger i hele verden.

 

Skrevet af Redaktionen

Danmark får nyt rejsebureau

Bag Live Travel i Valby står fire kendte personer fra rejsebranchen, Mona Kenter, Kasper Mydtskov, Thomas Ørslykke Møller og Thomas Nymann Nederland.

 

Mona Kenter og Thomas Møller har netop opsagt deres stillinger hos hhv. Profil Rejser, hvor hun var i 17 år, og Billetkontoret til fordel for Live Travel – Thomas Nymann Nederland er tidligere marketingschef hos Profil Rejser og har i dag eget marketingsfirma.

 

Den fjerde bag Live Travel, 42-årige Kasper Mydtskov (foto) var fra 1998-2003 reservationschef hos Billetkontoret, fra 2003-2007 salgschef hos Profil Rejser, men vendte fra 2007 til udgangen af sidste år tilbage til Billetkontoret. Her opsagde han sin stilling med udgangen af sidste år. Tre af de fire bag firkløveret bag Live Travel vil hver have 30 % af firmaet, kun Thomas Nederland har 10 %.

 

Til Take Off siger Kasper Mydtskov: ”Live Travel er et lille rejsebureau, der skal sælge til familier og unge i alle aldre. Vi vil være Valbys lokale rejsebureau med fokus på bl.a. Asien, Thailand, Nordamerika, New Zealand og Australien. Tanken om vores eget rejsebureau kom mens Thomas Nederland og jeg var chefer i Profil Rejser.”

 

”Os fire i Live Travel har skudt egen opsparing i bureauet – vi har ingen pengemænd,” siger Kasper Mydtskov. Live Travel forventer at omsætte op mod ti mio. kr. om året. Det er i hvert fald den garantidækning, bureauet har stillet til Rejsegarantifonden.

 

”Det er måske et ”farligt tidspunkt” at lave nyt rejsebureau i – omvendt er det også det rigtige, leverandørerne er sultne. Vores IATA-billetter laves af svenske Inca Tours, der også har kontor i København,” siger Kasper Mydtskov.

 

Live Travel har åbningsreception på fredag kl. 15-18 på Skolegade 19A i Valby. ”Det er fredag den 13. – men vi ikke overtroiske,” siger Kasper Mydtskov og tilføjer:

”Vi ligger meget tæt på Valby Station med en butik i gadeplan og øjenhøjde, vi vil gerne tale med kunderne.”

 

Skrevet af Henrik Baumgarten