CNN’s berømte studievært Richard Quest , i midten, udklædt som viking under besøget i Danmark. Foto venligst udlånt af Jim Lyngvild, jimlyngvild.com

Danmark får stor turismeomtale på CNN

Richard Quest, berømt studievært fra CNN, har atter besøgt Danmark. Denne gang for at kigge på H.C Andersen Huset i Odense, Jim Lyngvilds vikingeborg samt København, herunder Christiania.

Artiklen på CNN Travel kigger blandt andet på den danske genåbning. Danmark omtales som værende ude af coronarelaterede restriktioner, blandt andet takket været det høje antal færdigvaccinerede som følge af det danske ”samfundssind,” der beskrives nærmere.

Dermed er Danmark og København open for business, hvor landets venlige borgere igen kan byde velkommen til de savnede udenlandske turister, skriver CNN.

Den danske kamp mod bekæmpelsen af coronavirussen beskrives af CNN som et moderne dansk eventyr. Herfra går koblingen til Hans Christian Andersen og det nye H.C Andersen Huset i Odense, der åbnede i sommer og som Richard Quest besøgte under sit seneste besøg i Danmark.

Hans Christian Andersens ånd er meget i live i det moderne Danmark, skriver Richard Quest, der også under besøget i Odense mødte skuespilleren Torben Iversen. Han har gjort det til en karriere at optræde udklædt som H.C. Andersen. Torben Iversen skabte i 1988 Hans Christian Andersen Paraden med op til 20 medvirkende fra nogle af H.C. Andersens kendte eventyr.

”Jeg siger ikke til folk, at jeg er Andersen. Jeg optræder som Andersen der sagde, ”at rejse er at leve.” Jeg siger: ”At optræde er at leve,” så det er det, jeg gør. Man skal gøre sit eget liv til et eventyr,” siger Torben Iversen, der blandt andet giver guidede ture ved H.C. Andersen-museet i Odense, til CNN.

Videre til vikingerne
Britiske Richard Quest er hos CNN blandt andet erhvervsjournalist, ekspert på luftfart og rejsejournalist. Besøget denne gang i Danmark var til indslag i hans TV- og artikelserie på CNN: ”Quest’s World of Wonders.”

CNN-artiklen stiller også skarpt på vikingerne. Der fortælles om vikingernes togter til flere steder i Europa, Rusland, Grønland og Nordamerika.

Med til at fortælle Richard Quest om vikingerne, er den danske kunstner, designer og fotograf Jim Lyngvild. Han har blandt andet bygget sin egen vikingeborg, Ravnsborg, tæt på sydfynske Faaborg. Ravnsborg er ikke åbent for offentligheden, da det er Jim Lyngvilds private hjem. Men ravnsborgmarkeder.dk er åben to gange om året, der er sommermarked i juni og julemarkedet i november og december.

“Mit mål med livet er ikke at promovere vikingerne, men at fortælle om dem og gøre opfattelsen af dem mindre stereotyp,” siger Jim Lyngvild til CNN.

Et kig på Christiania
CNN-besøget til Danmark omfatter også København, hvor man kigger nærmere på fristaden, der i år opstod for 50 år siden i den gamle Bådmandsgade Kaserne. Fristaden er i dag en af Københavns store turistattraktioner med blandt andet den berygtede Pusher Street.

CNN fortæller historien om Christiania, der betegnes som Danmarks ”hippie paradis,” og hvor fristaden i dag er selvstyrende efter der er indgået en række aftaler med myndighederne.

Hele CNN-artiklen om Danmark kan læses via dette link.

Relaterede artikler:

Nuuk, Færøerne og Odense på fornem rejseliste

De ti danske attraktioner med færrest besøgende

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”