Danmark halter bagefter

TURISME: Antallet af turister på verdensplan stiger, men dansk turisme kan ikke følge med. Turismen voksede i første halvdel af 2017 med 8 pct. i Europa, men kun 3,3 pct. i Danmark.

På verdensplan voksede den globale turisme med 6 pct. i første halvdel af året til stor gavn for det lokale erhvervsliv. Danmark får også sin andel af turisterne med 3,3 pct. men det er blot lidt over halvdelen af det globale gennemsnit og endnu mindre sammenlignet med de 8 pct. som Europa tegner sig for.

”Vi må konstatere, at vi i Danmark ikke får vores andel af den internationale turismevækst. Tallene tegner et billede af, at konkurrenterne vokser hurtigere end os, og det betyder, at vi misser en oplagt chance for at tiltrække vækst,” siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta, der gerne så, at man fulgte Dansk Folkepartis forslag om at sidestille branchens energiafgifter, der er en stor udgiftspost, med øvrige erhverv.

”En ligestilling af erhvervets energiafgifter vil styrke turisterhvervets rammevilkår, hvilket giver det danske overnatningserhverv bedre forudsætninger for at konkurrere med virksomhederne i nabolandene. Tiltag som dette vil uden tvivl medføre, at Danmark får en større del af det internationale turismeboom. Der er eksportindtægter i milliardklassen på spil og dermed tusindvis af danske arbejdspladser”, siger Katia K. Østergaard.

I første halvår af 2017 var der næsten 600 mio. internationale rejsende. Det er en fremgang på 36 mio. turister sammenlignet med samme periode i 2016, hvilket gør halvåret til det bedste i turismen siden 2010.

x

Læs Også

Øget dansk fokus på turistens digitale rejse

Nyt pilotprojekt skal styrke Sjællands digitale tilstedeværelse over for turisten og trække flere turister til regionen.

Uventet stærk Halloween og julesæson i Tivoli

Tivoli kan nu opjustere forventningerne til årets resultat efter en stærk Halloween og julesæson.

Europas største ferieparkkæde til Danmark

Efter 18 måneders international make-over er fem danske ferieparker i det tidligere Dayz Resorts nu åbnet som en del af ferieparkgiganten, Landal GreenParks.

Trelleborg satte igen besøgsrekord

Gæster er strømmet til Trelleborg. 87.172 har besøgt Harald Blåtands berømte vikingeborg i 2017. Det er besøgsrekord.

DanCenter øger med 700 feriehuse

Med købet af Admiral Strand Feriehuse øger DanCenter porteføljen af feriehuse i Danmark til samlet 8.200.

Salget af BroBizz til Storebælt firedoblet

Det er blevet 15% billigere at køre over Storebæltsbroen, hvis man har en BroBizz. Det betød en voldsom stigning i antallet af bestilte BroBizz i december.