Danmark klar til at indføre transportøransvar

Inger Støjberg.

Inger Støjberg.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har på et møde i Bruxelles gjort klart, at Danmark er parat til at indføre transportøransvar, hvis man skønner det nødvendigt.

Det er endnu et forberedende skridt til at skærpe den midlertidige grænsekontrol, som i første omgang løber ti dage, skriver Berlingske.

Inger Støjberg: ”Jeg har orienteret kommissionen og nabolandene om den danske beslutning om midlertidig grænsekontrol, og at vi indtil videre ikke har introduceret transportøransvar. Vi følger situationen time for time, og hvis det bliver nødvendigt, vil vi introducere transportøransvar. Det kan ske med kort varsel”.

Folketinget har vedtaget den nødvendige lovgivning, der kan pålægge transportører som DSB og Deutsche Bahn at tjekke rejsendes pas og visa.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener, at omkostningerne ved at indføre transportøransvar lige nu er for store. Tyskland vil ikke medvirke. Og det kan betyde, at den offentlige trafik mellem Danmark og Tyskland bliver indstillet.

EU-Kommissionen har fastslået, at den ti dage lange danske grænsekontrol og den svenske kontrol er inden for Schengenreglerne.