Sidste år var der mindst 3,3 millioner registrerede danske overnatninger i Tyskland. Arkivfoto: Rheinland-Pfalz Tourismus.

Danmark med i ny tysk turistkampagne

Tysklands Turistråd har netop iværksat kampagnen ”Travelmatch” på fem af sine primære markeder. Tyskland er landet med flest dansk turistovernatninger.

Onlinekampanen er kortvarig og ender med udgangen af denne måned – den er et samarbejde mellem søgemaskinen Expedia og det nationale tyske turistråd, DZT, Deutsche Zentrale für Tourismus.

Den markedsføres under overskriften ”Travelmatch“ i kun fem af Tysklands største markeder, udover Danmark også Storbritannien, Frankrig, Spanien og Italien.

”Ved over 80 procent af europæernes ferierejser til Tyskland har internettet tjent til inspiration, information og reservation. Gennem udbygning af vores samarbejde med online rejsebureauer, OTA’er, opnår vi en større rækkevidde hos potentielle Tysklands-rejsende allerede i den fase, hvor de søger inspiration til deres næste rejse til Tyskland,” siger Petra Hedorfer, koncernchef DZT.

”Ud fra de erfaringer, vi gjorde med et pilotprojekt i 2017, intensiverer vi nu vores samarbejde med online rejsebureauer,” siger den tyske turistchef.

Inspiration gennem leg
På hjemmesiden germanytravelmatch.expedia.dk ”røber” brugerne deres rejsepræferencer gennem leg.

Ved at vælge blandt destinationsbilleder føres de til den destination i Tyskland, som angiveligt kommer tættest på deres ønsker – ud fra hvilke af de fremviste billeder de har syntes godt om og de, der har fravalgt. Billedkarruseller fra alle de 16 tyske delstater giver et omfattende indtryk af Rejselandet Tyskland.

Danskere overnatter mest i Tyskland
En omfattende undersøgelse af danskernes rejsevaner fra det danske analyseinstitut Epinion viste for nylig, at Tyskland, Spanien, Italien og Sverige er de lande, hvor flest danskere har overnatninger i forbindelse med deres ferier.

Sidste år var Tyskland atter landet med flest danske overnatninger, i alt havde 27 procent danskere sidste år overnatninger i nabolandet. Samlet blev det til tæt på 3,3 millioner registrerede danske overnatninger i Tyskland sidste år – tallet er reelt meget højere, da den officielle statistik ikke medtager Airbnb, private overnatninger eller overnatningssteder med under ti sengepladser, for eksempel sommerhuse, oplyser Tysk Turist Information, DZT.

Relaterede artikler:

EU afviser klage over Lufthansa-afgifter

Familie og venner er største inspiration til ferierejser

Danske rejsebureauer på kurs mod ny rekord