Dubai er kommet på Top 10-listen over de byer verden over, som Lonely Planet anbefaler på sine 2020-liste. Foto: Dubai Tourism.

Lonely Planet klar med verdens bedste rejsemål

København toppede sidste år som ”Best Travel City” hos Lonely Planet, der på sine Top 10-lister for næste år viser verdens bedste lande, byer, regioner og mest-værdi-for-pengene rejsemål.

Den kendte rejseguide placerede sidste år København som nummer et over storbyer, Lonely Planet anbefaler at besøge i 2019.

Udnævnelsen af København som ”Best in Travel Cities for 2019” blev foretaget af et panel på cirka 3.000 destinationseksperter, som bidrager til Lonely Planets destinationsbeskrivelser, oplyste Wonderful Copenhagen og VisitDenmark i en fælles pressemeddelelse.

2020-listen fra Lonely Planet er netop landet – og har i år denne Top 10-liste over de bedste rejsebyer for næste år:

Nummer et er østrigske Salzburg, fulgt af verdensklassedestinationen Washington DC, den egyptiske hovedstad, Cairo, irske Galway, den tidligere tyske hovedstad, Bonn, La Paz i Bolivia, Kochi i Indien, canadiske Vancouver, fulgt af Dubai og som nummer ti på listen over verdens bedste rejsebyer i 2020: Denver i USA.

Bhutan er verdens bedste rejseland
Lonely Planet sætter også navn på de ti bedste rejselande i sin liste for 2020.

Bhutan i Himalaya kommer ind på førstepladsen – og følges af England, Balkan-landet Makedonien, hvis officielle navn på grund af stridigheder med Grækenland, er Nord Makedonien, Aruba i Caribien, eSwatini i det sydlige Afrika og bedre kendt under sit tidligere navn Swaziland, mellemamerikanske Costa Rica, Holland, vestafrikanske Liberia, Marokko og som nummer ti på Lonely Planet-listen, sydamerikanske Uruguay.

Også lister over rejsemål med mest for pengene
Lonely Planet har også en liste med de rejsemål, der ifølge guidebogen giver mest valuta for pengene.

Denne liste toppes af East Nusa Tenggara i Indonesien – herefter følger den ungarske hovedstad Budapest, Madhya Pradesh i Indien, Buffalo i USA-delstaten New York, Aserbajdsjan ved Det Kaspiske Hav, Serbien, Tunesien, Cape Winelands i Sydafrika, Athen og som nummer ti på denne liste øen Zanzibar ud for Tanzania.

Alle de ti højest placerede på Lonely Planet-listerne for 2020 kan ses via rejseguidens hjemmeside: lonelyplanet.com/best-in-travel

Relaterede artikler:

Kampagner for København efter 1. plads hos Lonely Planet

Caribisk destination lukker nordisk kontor

Jysk rejsemål til tops hos CNN