Danmark forventer i år at indtjene nyt rekordbeløb fra udenlandske turister. Foto: VisitDenmark.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

Mens udenlandske besøgende i Danmark sidste år brugte 48,6 milliarder kroner, forventer Dansk Industri at beløbet i år vil passere 50 milliarder kroner når det gælder omsætningen fra udenlandske gæster. ”Tallet viser med al tydelighed, at turisterhvervet er et betydeligt eksporterhverv for Danmark, men vi må også erkende, at selvom 2018 bliver et rekordår med 50 milliarder kroner i eksportindtægter fra udenlandske gæster, så har vi udfordringer med væksten,” siger fagleder for turisme i Dansk Industri, Sune K. Jensen.

Trods den forventede rekord i 2018 på de 50 milliarder kroner, viser DI’s analyse også, at turisterhvervet har mistet markedsandele de seneste par år. Sammenholdt med væksten blandt de nordeuropæiske konkurrenter, så falder Danmark tilbage i feltet. Således har både Norge, Sverige, Tyskland og Holland oplevet større vækst i antallet af udenlandske gæster, lyder det fra Dansk Industri.

Mangel på overnatningskapacitet
”Danmark presses på en række områder af konkurrenterne i vores nabolande. Det danske prisniveau er stadig en udfordring for turismeerhvervet, men vi bliver også stille og roligt udfordret på overnatningskapaciteten, hvor vi ikke mindst i højsæsonen begynder at opleve kapacitetsmangel,” siger Sune K. Jensen.

Tyskland er fortsat Danmarks klart største turismemarked med 13,6 milliarder kroner i årlige eksportindtægter svarende til lidt over en fjerdedel af de samlede eksportindtægter, som turismen genererer. Sammen med svenskere og nordmænd står tyskerne for over 60 procent af eksportindtægterne i turisterhvervet, oplyser Dansk Industri.

”Der er god grund til at fastholde et stærkt fokus på vores nærmarkeder. Men man skal kun ned til femtepladsen for at finde et fjernmarked, nemlig USA. De amerikanske rejsende skaber en omsætning på 2,5 milliarder kroner om året i Danmark. Så vi skal have et todelt fokus på at udvikle både nær- og fjernmarkeder,” siger Sune K. Jensen fra Dansk Industri.

Relaterede artikler:

Ny rekord i dansk turisme

2017 var rekordår for international turisme

Dansk turisme går glip af 500 millioner kroner

x

Læs Også

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Lokalpolitikere straffer Delta Air Lines

Det kan koste flyselskabet stort millionbeløb efter Delta forleden meddelte, at det ikke længere vil give rabat til medlemmer af USA’s våbenlobby.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.