Ishockey i Jyske Bank Boxen. Foto: iihl.com

Danmark vinder de fleste tilbud på idrætsarrangementer

”Vinderraten er 70 procent”, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i går ved pokalfinalen i ishockey og premiere i Herning på et nyt isanlæg. – Over 200.000 billetter er solgt til VM i maj.

Hvis en god generalprøve også kan betyde en god premiere, varsler det godt for det kommende VM i ishockey på onsdag om 100 dage i Messecenter Herning med specialopsætning af multihal, samt i Royal Arena i København.

I går blev det nye anlæg med is og alt hvad der hører til en moderne kæmpe skøjtehal indviet, da Rungsted og Aalborg spillede pokalfinale. Det hele virkede fremragende med is for første gang.

Snart pilles isen ned for at bliver opstillet igen til premieren 4. maj i Herning. Da går startskuddet til VM. Det største internationale sportsarrangement på eliteniveau nogensinde i Danmark. To kampe for udsolgt hus, ca. 10.000 tilskuere, til Danmark -Tyskland og Canada – USA allerede første dag.  Med verdens topspillere fra NHL i Nordamerika

Eller i hvert fald en pæn portion af dem, når deres egen turnering er forbi. For første gang i flere år er de ikke med ved OL i næste måned i Sydkorea. Det skærper deres appetit på VM.

60.000 udenlandske turister
Pokalen blev i går overrakt til Aalborg af statsminister Lars Løkke. Han sagde bl.a. til TV2:

”Jeg er stolt over, vi har sådanne anlæg i Danmark som nu i Herning og København. Det er flot, at Danmark har fået arrangementet. Vi vinder i øvrigt ca. 70 procent af dem vi byder på med Sport Event Danmark.

Og det er her i ishockey, der ventes over 300.000 tilskuere, heraf ca. 60.000 fra udlandet. Det er flot PR for Danmark og god økonomi. Så mange gæster skal både bo og spise i vort land nogle dage. Og begivenheden over de 14 dage sendes til over 1,2 milliarder seere. Det er bare imponerende”.

Salg- og marketingdirektør Maja Grimnitz oplyste i øvrigt, at billetsalget har rundet de 200.000, og med den individuelle pulje, som frigives til februar, regner man realistisk med 250.000 er solgt inden marts måneds udgang.

Totalt skal der sælges 300.000 før balancen er i hus, og det kan meget vel være nået inden turneringsstarten i maj. De fleste af Danmarks syv kampe er udsolgt.

Og på samme tid går det løs med Sveriges kampe i Royal Arena i København. Alle slutkampe spilles i Royal Arena, og når hold som Sverige, Finland, Rusland og Canada – og måske Danmark – er med, kan det samlede tilskuertal blive meget højere.