Piste Group, holdingselskabet bag blandt andet Skinetworks, der står bag skirejsebureauerne Nortlander, Slopetrotter, Danski, Active Alps og Summitweek, begærer sig konkurs på grund af coronakrisen. Arkivpressefoto.

Danmarks største skirejsekoncern konkurs

Piste Group med skirejsebureauer som Nortlander, Slopetrotter og Danski begæres konkurs. Ledelsen i koncernen arbejder ”intenst på en rekonstruktion for at føre virksomheden videre.”

Med en omsætning under normale rejseår på cirka 700 millioner kroner og 85.000 danske skiturister var Piste Group med hovedkvarter i København største skirejsekoncern i Danmark. De danske rejsebureauer sender under normale år mellem 600.000 og 700.000 danskere på skiferier.

Nu meddeler Piste Group, at man ”efter ihærdige forsøg på at få økonomien til at hænge sammen, kaster håndklædet i ringen og må begæres konkurs.”

I pressemeddelelsen siger Piste Groups formand og medejer, Casper Lykke Pedersen, fredag formiddag, at ”Coronakrisen har lukket skidestinationer over hele Europa og har dermed fjernet markedet for skirejser, og økonomien i selskabet kan nu ikke strækkes længere.”

Videre lyder det: ”Det er med tungt sind, at vi må meddele, at Coronakrisen har gjort, at Piste Group er så udfordret økonomisk, at vi må tage så drastiske skridt som at begære selskabet konkurs. Så længe vi ikke kan sende danskerne på ski, har vi ingen omsætning, og udsigterne til at vi kan få lov til det, er lange.”

Arbejder på rekonstruktion
I pressemeddelelsen fra Piste Group står der også: ”Som ansvarlig ledelse har vi løbende reduceret vores omkostninger og har blandt andet sagt farvel til rigtig mange fantastiske medarbejdere, ligesom de resterende medarbejdere er gået ned i arbejdstid og løn, men det har altså ikke været nok i den nuværende coronakrise.”

Selskabet Piste Group er holdingselskabet bag blandt andet Skinetworks, som står bag skirejsebureauerne Nortlander, Slopetrotter, Danski, Active Alps og Summitweek.

Ledelsen i Piste Group koncernen arbejder nu intenst på en rekonstruktion for at kunne føre virksomheden videre.

”Det eneste lyspunkt i denne triste situation er, at vi kan se, at vores gæster rigtig gerne vil på skiferie, så snart forholdene tillader det. Så vi tror på, at der kommer gang i markedet igen på et tidspunkt,” siger formand siger Casper Lykke Pedersen og tilføjer:

”Derfor arbejder vi intenst på at kunne videreføre vores kendte brands og give alle vores gæster flere dejlige minder fra Alperne, når destinationerne åbner.

Alle vores gæster, der har købt pakkerejser, vil få refunderet deres betalinger, og vi vil på et senere tidspunkt kommunikere til vores gæster om praktikken i, hvordan det sker i samarbejde med Rejsegarantifonden.”

Relaterede artikler:

Nyt rejsebureaukrak bliver garantifonds næststørste

Dansk rejsebureau opsiger alle undtagen ledelsen

EU overvejer fælles forbud mod skirejser