Regeringen kom i dag med ny hjælpepakke til blandt andet hoteller og rejsebureauer, men der skal mere til, lyder meldingen. Pressearkivfoto fra Zleep Hotels.

Dansk Erhverv: Nyt regeringsudspil er ikke nok

Dansk Erhverv er tilfreds med torsdagens udspil fra regeringen, men der skal mere til for at hjælpe rejse- og hotelbranchen, lyder det fra Dansk Erhverv. Horesta ser også gerne mere på bordet.

Finansminister Nicolai Wammen, erhvervsminister Simon Kollerup og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kom torsdag eftermiddag på fælles pressemøde med fire nye initiativer, der skal være med til at aflaste danske virksomheder i coronakrise.

De fire tiltag er, kort fortalt, at banker og pengeinstitutter får midler til at udlåne flere penge til trængende virksomheder; milliarder til nye garantiordninger til virksomheder; hurtig økonomisk refusion, hvis en medarbejder bliver syg eller sat i karantæne på grund af coronavirus samt en mere fleksibel ordning med arbejdsfordeling så fyringerne kan undgås.

I en kommentar til det seneste regeringsudspil siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, til STANDBY.dk: ”Det er det mindste, vi har bedt om, vi er glade for det, der er kommet, men vi skal have mere.

Ministrene ved godt, at de allerhårdest ramte er rejsebureauer, incomingbureauer, charterbureauer, hoteller og turismeerhvervet. Derfor er dette ikke nok, vi ønsker også kompensationsordninger. For ellers ender regningen alligevel hos staten og de stakkels mennesker, der mister deres job og virksomheder, der ikke kommer til at overleve,” siger Lars Ramme Nielsen.

For hotellerne, fortsætter Lars Ramme Nielsen, ønsker Dansk Erhverv en hotel-kompensationspakke, som vi så det forleden for eventområdet med branchespecifikke tiltag som gør en forskel.

”Vi samler tal hver dag fra hoteller og rejsebureauer og andre. Og det står galt til,” siger Lars Ramme Nielsen.

Horesta-glæder over regeringens nyeste hjælpepakke
I pressemeddelelse skriver Horesta, at brancheforeningen glæder sig over, at regeringen torsdag kommet med yderligere fire initiativer, der skal hjælpe et hårdt ramt erhvervsliv midt i corona-krisen.

Horestas administrerende direktør, Katia K. Østergaard, siger: ”Det er rigtig positivt, at regeringen igen har åbnet værktøjskassen med hjælp til virksomhederne, for det er der et kæmpe stort behov for.”

Hun glæder sig særligt over de to nye garantiordninger, hvor den ene målrettes store virksomheder, og den anden retter sig mod små og mellemstore virksomheder. Endvidere er det en vigtig hjælp, at der er initiativer på beskæftigelsesområdet, hvor virksomhederne nu kan se frem til refusion fra 1. fraværsdag for karantænesatte medarbejdere, samt en fleksibel ordning om arbejdsdeling.

”Vi har arbejdet tæt med regeringen om at finde tiltag, der kan være med til at hjælpe virksomheden gennem krise. I tirsdags fik vi den første hjælpepakke, og i dag yderligere fire initiativer,” siger Katia K. Østergaard som understreger, at der er hårdt brug for yderligere tiltag og kompensationsordninger til en blødende hotel- og restaurationsbranche.

Relaterede artikler:

Dansk Erhverv ønsker flere hjælpepakker til erhvervslivet

Fokus på hotel- og rejsebranchen i nyt corona-udvalg

DRF frygter for rejsebureauer – Horesta roser hjælpepakke