Dansk Erhverv skifter turismechef

Lars Ramme Nielsen fotograferet af standby.dk i 2013 ved en af verdens største turistmesser, ITB i Berlin, hvor VisitDenmark blandt andet stillede med et typisk dansk sommerhus.

PEOPLE: Et kendt ansigt fra blandt andet VisitDenmark og Wonderful Copenhagen er fra februar ny i spidsen hos Dansk Erhverv for turisme og oplevelsesøkonomi. Den hidtidige chef kan endnu ikke oplyse, hvad hendes nye job er.

43-årige Lars Ramme Nielsen er fra 1. februar ny chef for turisme og oplevelsesøkonomi i arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv. Han afløser 47-årige Susanne Nordenbæk, der har opsagt sin stilling, men endnu ikke kan oplyse, hvad hendes nye job bliver. Både Lars Ramme Nielsen og Susanne Nordenbæk er i øvrigt cand. scient. pol. (statskundskab fra Aarhus Universitet).

Lars Ramme Nielsen har siden oktober sidste år været salgsdirektør for DanCenter og Danland, der udbyder 8.000 feriehuse og 28 feriecentre i Skandinavien og Nordtyskland. Han kom fra stilling som markedschef for VisitDenmark i Tyskland, hvor han var i fire år.

”Jeg blev lidt overrasket, da Dansk Erhverv ringede til mig. Vi mødtes til kaffe, og jeg skulle lige vende skråen om det nye jobtilbud. Jeg havde det lidt dårligt med at sige op hos DanCenter og Danland, en virksomhed, jeg holder meget af,” siger Lars Ramme Nielsen til standby.dk

Med en afstikker til Københavns Lufthavn var Lars Ramme Nielsen i ni år i Wonderful Copenhagen, blandt andet som ansvarlig for erhvervsturismenetværket Meetingplace Copenhagen. Han forlod turismen til fordel for forretningsudvikling af projekter i Industriens Fond, indtil VisitDenmark i 2012 sendte Lars Ramme Nielsen til Hamborg som chef for det tyske marked.

”Men i næsten hele mit arbejdsliv har jeg været i organisationsverdenen, og jeg savner det politiske,” sagde Lars Ramme Nielsen i går og tilføjede: ”Turismen i Danmark buldrer frem. Det påvirker hele værdikæden fra hoteller, attraktioner, rejsebureauer, flyselskaber og så videre. Det gælder for turismeerhvervet om at have en stærk stemme og have rammerne på plads, så dansk turisme kommer i den rigtige retning.”

100 turisme-medlemmer
Dansk Erhverv repræsenterer inden for turisme og oplevelsesbranchen omkring 100 brancheforeninger og virksomheder; herunder hotelkæder som Brøchner, Comwell, First og Scandic. Medlemmerne tæller også feriecentre, Feriehusudlejernes Brancheforening, attraktioner som akvariet Den Blå Planet og Zoologisk Have i København, museer, biludlejning, flyselskaber, rejsebureauer, herunder Danmarks Rejsebureau Forening.

Markedsdirektør i Dansk Erhverv, Mette Feifer, siger: ”Jeg er yderst tilfreds med, at vi har landet en kapacitet som Lars Ramme Nielsen. Vi sætter arbejdet for og med turisme- og oplevelseserhvervene meget højt, og jeg er sikker på, at Lars med sin baggrund kan være med til at sikre bedre forhold for disse erhverv.”

Ingen dramatik
Den nuværende chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Susanne Nordenbæk, sagde i går til standby.dk:

Susanne Nordenbæk.

”Der er ingen dramatik i, at jeg stopper hos Dansk Erhverv. Jeg har selv sagt mit job op – jeg vil gerne bringe mine kompetencer i spil på en ny måde, gerne i samarbejde med dansk erhvervsliv.”

Susanne Nordenbæk tilføjer, at hun snart er klar til at meddele, hvad hendes nye arbejdsområde bliver.

Hun kom til Dansk Erhverv for fem år siden – efter hun siden 1999 havde arbejdet for VisitDenmark. Her var hun blandt andet i en årrække markedschef i USA og tidligere marketingschef i seks år for VisitDenmarks britiske kontor i London, ligesom hun har været international projektleder for et storbyturisme-projekt inden for offensiv global markedsføring.

Relaterede artikler:

Dansk turisme går glip af 500 millioner kroner

VisitDenmark mister ’fyrtårn’

60 år med DanCenter