En af de tre færger på Fanølinjen mellem Esbjerg og Fanø. Pressefoto: Molslinjen.

Dansk færgerute satte rekord

Fanølinjens færgerute mellem Esbjerg og Nordby på Fanø satte sidste år ny rekord. Det blev til næsten to millioner passagerer og 467.130 biler på 33.431 afgange med de tre færger på ruten.

Aldrig før i Fanølinjens historie har der været flere biler og passagerer med til og fra øen i Vadehavet. Det skriver færgerutens ejer, Molslinjen, i en pressemeddelelse om status for sidste år for Fanølinjen.

De tre færger til og fra Fanø havde et travlt 2021 med flere biler og passagerer end nogensinde. Rederiets opgørelse over trafiktallene fra sidste år viser, at der aldrig før i rutens historie har været flere passagerer og biler med på trillinge-færgerne, Fenja, Menja og Grotte, der sejler mellem Esbjerg og Nordby på Fanø.

Sidste år blev der solgt 1.928.920 passagerture til og fra Fanø. I samme periode fragtede de tre Fanø-færger 467.130 biler til og fra øen. De mange biler og passagerer blev fordelt på 33.431 afgange – også det var flere end nogensinde, oplyser Molslinjen. I 2020 var passagertallet på Fanø-ruten 1,8 millioner rejsende, der var 445.790 biler på rutens 32.674 afgange i 2020.

”Mange gæster betyder, at vi kan sejle med tre færger og dermed både reducere ventetiderne og have flere afgange,” siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, i pressemeddelelsen.

Indsatte ny elfærge
Fanølinjens flåde blev sidste år udvidet med el-færgen Grotte, hvor de to andre færger sejler på bio-brændstof, som gør overfarterne til øen klimavenlige.

”Med tre færger kan vi sejle endnu flere afgange i 2022 og gøre adgangen til Fanø nemmere og mere smidig for fastboende og for de vigtige turister til øen,” siger Jesper Skovgaard.

Danmarks største indenrigs-færgerederi
Danmarks største indenrigs-færgerederi Molslinjen, der i 2019 omsatte for 1,9 milliarder kroner, har siden 2015 udvidet fra to til ni danske færgeruter og forøget flåden fra tre til 15 skibe, der under normale rejseår betjener op til otte millioner passagerer.

Molslinjen blev sidste år købt af den svenske investeringsfond EQT Infrastructure.

Molslinjen sejler nærmest alle danske færgeruter, i alt ni fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. Selve Molslinjen sejler om sommeren også mellem Sjællands Odde og Ebeltoft på Djursland, mens Bornholmslinjen har tre ruter til Bornholm, fra Ystad i Sverige, Køge og tyske Sassnitz.

Relaterede artikler:

Stor færgerute nærmer sig omsætningen før krisen

Nu skal alle passagerer registreres på Odden-Aarhus

Her er Danmarks mest populære gratis færgeruter