Dansk firma køber fly for 12 milliarder kr.

Martin Møller.

Martin Møller.

LUFTFART: Danske Martin Møller købte i går i Paris via sit selskab Nordic Aviation Capital 90 ATR 600 fly i en kontrakt med optionsmuligheder til en værdi af ca. 12 mia. kr. I 2016 vil det danske selskab med hovedkvarter i Billund eje 150 fly.

Man hører ikke så meget til Martin Møller til daglig. Det har man for så vidt ikke gjort, siden han legede med dragefly på den jyske hede i sin barndom og ungdom uden for Grønbjerg mellem Herning og Holstebro.

Alligevel er han noget af en markant skikkelse i den internationale flybranche. Hans hovedkontor ligger i Billund, selv bor han i Californien.

I går tegnede han kontrakt med producenten af ATR-fly under flyudstillingen i Le Bourget i Paris om køb af 90 ATR fly med diverse tilbehør for 2,1 billion dollars eller ca. 12 mia. kr.

Hans kærligherd til ATR-flyene har stået på længe, og selskabet råder allerede i dag over verdens største flåde af ATR-fly. I løbet af 2016 når man op på 150 fly, som så igen leases ud til selskaber over hele verden.

”Vi har gjort ATR turboprops til en af pillerne i fremtidens udvikling af regionale fly. Der er nu 180 flyselskaber som opererer ATR rundt om i verden, og det giver os alle muligheder for vækst,” siger Martin Møller.

Meget apropos er Martin Møller også medejer af danske JetTime, som netop har indgået en stor kontrakt med SAS om en fremtid for regionalfly som ATR. En flytype som Cimber Air også altid har svoret til, og som Jørgen Nielsen altid har haft som sit favoritfly.