Dansk hotel solgt for en milliard kr.

HOTELLER: I den formentlig største danske hotelhandel, sælger Bella Centers hovedaktionær, Solstra, bygningen i København med Danmarks største 5-stjernede hotel for en milliard kr.

Pensionskasserne ATP Ejendomme og PensionDanmark har for en milliard kr. købt bygningen med Danmarks største 5-stjernede hotel, Copenhagen Marriott, med 406 værelser.

Sælger af Marriott-hotellet er ejeren siden 2014, Solstra Investments. Salgsprisen blev dengang ikke oplyst, men skønnes at have været op mod 700 mio. kr.

Om årsagen til salget siger koncernchef for BC Hospitality Group, Allan L. Agerholm, til standby.dk: ”Salget hænger bl.a. sammen med den nuværende status på det finansielle marked. Vi fik en god pris for bygningen og en fornuftig lejeaftale. Vi kunne også sælge bygningerne med BCHG’s to andre hoteller, Bella Sky og Crowne Plaza. En af de primære årsager til at sælge Marriott-bygningen er at skabe sikkerhed for fremtiden.”

Den solgte Marriott-hotelbygning i København åbnede i september 2001 som Danmarks første Marriott-hotel.

Allan Agerholm tilføjer, at BCHG i 2016 havde et ”rigtig fint år. Vores tre hoteller havde alle omsætnings- og bundlinjerekord ligesom de havde den højeste belægning, siden de åbnede,” siger han.

På kongressiden vil Bella Center have lige så mange kongresser som sidste år – men færre delegerede.

Danmarks største hotelhandel

I en kommentar til Solstras salg af Marriott-bygningen, siger rejsebrancheanalytiker Ole Egholm til standby.dk: ”Ingen handler med hotelbygninger i Danmark når denne til sokkeholderne. Marriott er en af de bedste hotelejendomme i Danmark og med en salgspris på en milliard kr., har Solstra gjort en super god handel.”

Ole Egholm tilføjer: ”I sit seneste regnskab har Marriott Copenhagen værdiansat hvert af sine hotelværelser til 2,1 mio. kr. Nu har ATP Ejendomme og PensionDanmark betalt næsten 2,5 mio. pr. værelse. Kun Hotel d’Angleterre og lejlighedshotellet Stay på Islands Brygge har højere værdiansatte værelser, hhv. 4,5 mio. kr. og 3,1 mio. kr. pr. værelse.”

Den seneste kæmpe handel med et dansk hotel var, da islandske investorer i 2007 købte Hotel d’Angleterre for 800 mio. kr. – i 2011 vendte det 5-stjernede hotel i København tilbage til sine tidligere danske ejere.

Solstra kigger på andre hotelhandler

”Vores målsætning er at opkøbe komplekse ejendomme og frigøre deres værdi. Det var også tilfældet med Marriott-ejendommen. Solstra er i markedet for at opkøbe lignende ejendomme,” siger Oscar Crohn, direktør i Solstra Capital Partners, i en pressemeddelelse i forbindelse med salget af Marriott-bygningen i København.

I alt har de tre hoteller i BC Hospitality Group, der også omfatter Bella Center og Forum Copenhagen, næsten 1.600 hotelværelser. Dermed er BCHG næststørste hotelaktør i København, kun overgået af Arp-Hansen Hotel Group med ca. dobbelt så mange hotelværelser. Tredjestørste aktør i København er Scandic med 1.330 værelser.