Slotshotellet i Aalborg skal fremover drives af Bühlmann-familien, der også har planer om at blive landsdækkende i Danmark. PR-foto: Slotshotellet.dk

Dansk hotelfamilie vil være landsdækkende

Bühlmann-familien overtager driften af Slotshotellet i Aalborg, der tidligere var drevet af First Hotels. Familien har planer om en landsdækkende kæde med mindst ti hoteller indenfor fem år.

Fra 1. juli overtager den aalborgensiske hotelfamilie Bühlmann også driften af Slotshotellet i Aalborg med 156 værelser. I forvejen driver familien Hotel Scheelsminde i Aalborg, Aalborg Airport Hotel, herregårdshotellet Nørre Vosborg ved Holstebro, Boutiquehotel Villa Provence i Aarhus, ligesom familien 1. juni åbner det forsinkede, nybyggede Peak 12 Hotel i Viborg. Hotellet i Viborg er i øvrigt bygget af den skandaleombruste entreprenør Bach Gruppen.

Slotshotellet i Aalborg var en del af Tribe Hotel Management Danmark A/S, der krakkede i juli sidste år. Firmaet drev de tre sidste First-hoteller i Danmark, nemlig Hotel Kong Frederik i København, First Grand Hotel i Odense samt Slotshotellet i Aalborg.

I Aalborg overtog investorgruppen bag ejendommen i første omgang hoteldriften. Bygningen ejes af kommanditselskabet K/S Slotshotellet, som blandt andet NorCap Development og ejendomsinvestoren Michael Kaa Andersen står bag. Herfra var meldingen, at man ville finde en ny operatør til hotellet, der under normale forhold er særdeles populært hos livlige norske gæster på weekendture i det nordjyske.

Aalborgs største hoteloperatør
Med den kommende driftsovertagelse af Slotshotellet i Aalborg bliver Familien Bühlmann byens største hoteloperatør med 320 værelser, oplyses det i en pressemeddelelse. Med i regnestykket er Hotel Scheelsminde, som familien har drevet i tre generationer, og Aalborg Airport Hotel.

Sammen med ejerne af bygningen med Slotshotellet søsætter Bühlmann-familien en større renovering og opgradering af hotellet.

K/S Slotshotellet har siden sommeren 2020 været drevet af ejerne selv, da de norske operatører bag First Hotel-kæden gik konkurs. Hovedejeren af K/S Slotshotellet, Michael Kaa Andersen, siger i pressemeddelelsen: ”Det er ingen hemmelighed, at vi siden i sommer, hvor ejerkredsen selv måtte overtage, har ledt efter en permanent operatør.”

Opgaven med at finde den rette lejer til Slotshotellet har ligget hos rådgivningshuset Telling & Nesager. Herfra siger seniordirektør Preben Nesager: ”Det er min klare opfattelse, at vi har fundet et fremsynet match mellem hotellets ejere og den nye hoteloperatør, der i fællesskab skal udvikle og virkeliggøre de spændende planer.”

Vil være landsdækkende
Ligeledes har Bühlmann-familien planer om at blive landsdækkende: Familien har som mål, at man indenfor de næste fem år får skabt en ny landsdækkende kæde med mindst ti kvalitetshoteller, heraf mindst ét i København.

Indehaverne, Anemette og Danni Bühlmann, vurderer, at såvel den indenlandske som udenlandske privat- og erhvervsturisme i Danmark vil stige på den anden side af Corona, hedder det i pressemeddelelsen.

Relaterede artikler:

”Jeg troede jeg var færdig med branchepolitik”

Hoteloperatør tavs om omstridt entreprenør

Driften sikret for tre konkursramte First-hoteller