Åbningen af Comwell Copenhagen Portside, kædens hidtil største hotel og dens første i København, bliver et halvt år forsinket. Illustration fra Arkitema Architects.

Dansk hotelkæde forsinket med sit største hotel

”Vi havde en meget stram tidsplan,” siger Comwell Hotels, der rykker åbningen af sit hidtil største hotel et halvt år. Endnu uklart hvilket varemærke, der skal drive Comwell Copenhagen Portside.

Det hidtil største hotel hos danske Comwell Hotels, Comwell Copenhagen Portside, skulle efter planen være åbnet til august næste i Københavns nordhavn med 484 værelser og suiter.

Men nu har Comwell netop meddelt, at åbningen af hotellet med det firestjernede niveau er udskudt et halvt år til januar 2021. Ifølge pressemeddelelse fra Comwell er årsagen, at arbejdet med udgravning og etablering af kælder på det kommende hotel har taget længere tid end forudsat.

“Vi har sammen med entreprenøren, KPC, måtte se i øjnene, at den først planlagte og stramme tidsplan ikke holder,” siger Comwells koncernchef Peter Schelde.

Det var mandag formiddag ikke muligt for STANDBY.dk at få yderligere kommentarer fra Peter Schelde, men siger Simon Verheij, kommunikationsansvarlig hos Comwell:

”Vi havde lagt en meget stram tidsplan for Portside, men fik i løbet af sommeren indikationer af, at åbningen måtte rykkes. Vi havde ikke åbnet for reservationer af hotellets værelser, men havde tre-fire reservationer af mødelokaler som vi nu har flyttet til andre Comwell-centre.”

Det i dag største Comwell-hotel er Comwell Aarhus med 240 værelser – Portside bliver dermed med sine 484 værelser mere end dobbelt så stort.

Byggeri til halv milliard kroner
Comwell Copenhagen Portside opføres på Trælastholmen mellem lystbådehavnen bag Svanemølleanlægget og Copenhagen International School ved Skudehavnen.

Hotellet bliver Comwells første hotel i eget regi i København og får udover de 484 værelser også 18 konference- og møderum, restaurant og bar.

Bag finansieringen af hotellet i Nordhavnen står AP Pension og det finske pensionsselskab, Keva, i et joint venture-samarbejde. Den samlede investering i det nye hotel lyder på den anden side af en halv milliard kroner, oplyser Comwell.

Ikke klar med operatør af Portside
STANDBY.dk kunne i april oplyse, at for at gøre sig mere synlig overfor det vigtige internationale marked af forretnings- og leisuregæster, kigger Comwell på muligheden for et partnerskab med et af verdens største hotelvaremærker.

En navn, der flere gange har været nævnt, er amerikanske Wyndham Hotels & Resorts, verdens fjerdestørste hotelkoncern efter Marriott, International Hotels Group (IHG) og Hilton. Wyndham havde i følge sin hjemmeside med udgangen af sidste år 9.200 hoteller i 80 lande med 810.000 værelser fordelt på næsten 20 varemærker.

Om hvem der bliver operatør af Portside, siger Simon Verheij, kommunikationsansvarlig hos Comwell, til STANDBY.dk: ”Der er ikke noget nyt om dette, vi knokler og er i en proces og håber meget snart at kunne offentliggøre navnet.”

50 år med Comwell
Comwell, der i år fejrer 50 års jubilæum, driver 14 konferencecentre og hoteller med foreløbig 2.253 uden Portside i Danmark og to hoteller i Sverige samt Centralværkstedet og Smedien i Aarhus.

Desuden samarbejder koncernen med BC (Bella Center) Hospitality Group om Comwell Conference Center Copenhagen.

Relaterede artikler:

Hotelkæde henter ny salgsdirektør hos SAS

Danmarks største hotel forsinket

Aarhus’ nye internationale hotel forsinket

Københavns nye Hilton-hotel forsinket