5-stjernede Hilton Copenhagen City åbner nu efter planen i sommeren 2021 ved Knippelsbro i Københavns Havn. Illustration: Hilton.

Københavns nye Hilton-hotel forsinket

Oprindeligt skulle Hilton Copenhagen City været åbnet sidst i 2020 – nu er ibrugtagningen rykket til sommeren 2021. ”Ombygningen tager længere tid end først estimeret,” lyder det.

Et af Københavns næste luksushoteller, 5-stjernede Hilton Copenhagen City med 394 værelser og suiter, bliver et års tid forsinket og åbner nu efter planen i sommeren 2021, erfarer STANDBY.dk

Det kommende Hilton-hotel ved Knippelsbro i Københavns Havn set fra oven; hotellet er det indrammede område – på den anden side af vejen ligger Udenrigsministeriet. Illustration: Københavns Kommune.

Københavns Kommune har netop vedtaget et tillæg til lokalplan for B&W-området ”Ørkenfortet.” Her skal det kommende Hilton-hotel opføres i den tidligere administrationsbygning, også kaldet Ørkenfortet, for det nedlagte skibsværft B&W. Bygningen ligger ved Københavns Havn som genbo til Udenrigsministeriet – den har senest været dansk hovedkvarter for banken Nordea.

Bag projektet om igen at få Hilton til København står BC (Bella Center) Hospitality Group og ATP Ejendomme, pensionskassen der ejer bygningen ved Knippelsbro. Da projektet med Hilton Copenhagen City blev præsenteret i maj 2018 var det meningen af hotellet skulle åbne i august 2020, men det er nu rykket til sommeren 2021.

”Vi havde håbet på en åbning af hotellet i slutningen af 2020, men ombygningen er ret omfattende og tager længere tid end først estimeret,” siger koncernchef for BC Hospitality Group, Allan L. Agerholm, til STANDBY.dk og tilføjer:

“Men vi er super glade for at den nye lokalplan nu er på plads med Københavns Kommune, hvor vi blandt andet vil sikre at huset i fremtiden bliver en interessant og tilgængelig bygning både for lokale beboere og besøgende med spændende restauranter og barer samt naturligvis et Hilton Hotel af høj international standard.”

Videre siger Allan Agerholm: ”Bygherren, ATP Ejendomme, forhandler i den kommende tid budgettet på plads med totalentreprenøren ligesom byggetilladelserne skal på plads, men går alt vel, starter ombygningen for alvor inden sommerferien så vi kan åbne Hilton-hotellet i sommeren 2021.”

Hilton forsvandt i Københavns Lufthavn
Efter København i 2017 år mistede sit eneste Hilton-hotel, Hilton Copenhagen Airport, kom planerne om at bringe verdens mest berømte hotelkæde tilbage til hovedstaden. Det nye hotel forventes at skabe ”et par hundrede nye arbejdspladser.”

København havde indtil april 2017 et Hilton-hotel, Hilton Copenhagen Airport i Københavns Lufthavn. Men som led i en overraskende aftale med norske Nordic Choice-hotels overtog et af Choices varemærker, Clarion, driften af hotellet i lufthavnen. Bygningen ejes af Københavns Lufthavn, der ellers havde en 20-årig om driften af hotelbygningen med Hilton – en aftale der først skulle udløbe i 2021.

Koncernchef i BC Hospitality Group, Allan L. Agerholm, sagde i marts sidste år ved præsentationen af Hilton Copenhagen City til standby.dk: ”Nærmest samme dag som det meget overraskende blev bekendtgjort, at Choice skulle overtage driften af Hilton-bygingen i Københavns Lufthavn var jeg på telefonen med Hiltons udviklingsafdeling for at få Hilton tilbage til København.”

Bella Center tæt på 2.000 hotelværelser
BC Hospitality Group har udover blandt andet Bella Center også driften af tre store københavnske hoteller med samlet 1.584 værelser – 5-stjernede Copenhagen Marriott samt de 4-stjernede AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Crowne Plaza Copenhagen Towers.

”Både ATP, Hilton og BC Hospitality Group har meget høje ambitioner for det kommende Hilton-hotel. Det skal være et af Københavns absolut førende og levere et topprodukt,” sagde Allan Agerholm og tilføjede, at der skal bruges ”adskillige hundrede millioner kroner” på at omdanne bygningen til et Hilton-hotel. Det sker i et joint venture mellem ATP og BC Hospitality Group.

5.500 Hilton-hoteller på verdensplan
Hilton har over 5.500 hoteller med 895.000 værelser i 109 lande og territorier.

Blandt kædens 16 varemærker er Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Embassy Suites Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton og Hilton Grand Vacations.

Relaterede artikler:

Hilton atter til København

8.500 nye hotelværelser på vej til København

Hilton får hotel på Færøerne