Comwell får i første omgang samarbejde med amerikanske Wyndham om to af sine hoteller, blandt andet Comwell Aarhus, der foreløbig har 240 værelser – men som skal have en udbygning med yderligere knap 200 værelser. Det nye tårn ses forrest på illustrationen fra Comwell.

Dansk hotelkæde i samarbejde med gigant fra USA

Comwell Hotels får eksklusivaftale med en af verdens største hotelkoncerner, om blandt andet internationalt salgssamarbejde for to af Comwells foreløbig 14 danske hoteller.

Nyheden om et muligt samarbejde mellem danske Comwell og amerikanske Wyndham kunne STANDBY.dk afsløre i starten af april. Og nu har parterne netop bekræftet, at aftalen er på plads.

Klik for stort format. Dimitris Manikis, til venstre, koncerndirektør for Wyndham Hotels & Resorts i blandt andet Europa, med Comwells koncernchef, Peter Schelde. Foto for Comwell, Bjarne Stæhr.

Samarbejdet med Wyndham får ingen betydning for Comwells danske ejerskab, varemærke eller service, og hotellerne vil fortsat hedde Comwell, understreger Comwell i en pressemeddelelse. Comwell Aarhus bliver dog fra midten af september en del af varemærket Dolce by Wyndham, oplyses det.

Wyndham Hotels & Resorts er med 817.000 værelser på 9.200 hoteller i over 80 lande en af verdens største hotelfranchisevirksomheder med 20 hotelvaremærker; blandt andet Dolce by Wyndham som nu kommer til Danmark via Comwell-samarbejdet.

Samarbejdsaftalen med Wyndham skal styrke og yderligere synliggøre Comwells internationale salgsarbejde – og bliver i første omgang centreret om to af de 14 Comwell-hoteller i Danmark.

Dels det eksisterende Comwell Aarhus, Comwells i øjeblikket største hotel med sine foreløbig 240 værelser, og dels det kommende Comwell Copenhagen Portside, hvis åbning forleden blev rykket et halvt år til januar 2021. Med sine 484 værelser bliver Portside i Københavns Nordhavn det største Comwell-hotel og kædens første i selve København.

De to danske Comwell-hoteller i Wyndham-aftalen bliver markedsført af Wyndham som Dolce by Wyndham, et af Wyndhams 20 hotelvaremærker.

Debut i Skandinavien
Aftalen mellem Comwell og Wyndham betyder også, at Wyndham Hotels & Resorts for første gang rykker ind i Skandinavien.

Aftalen indebærer, at Comwell bliver officiel repræsentant af Wyndham Hotels & Resorts i Danmark med både eksisterende og potentielle nye hoteller – foruden et strategisk og internationalt salgssamarbejde om bookinger af overnatninger og møder og et stort loyalitetsprogram. Wyndhams loyalitetsprogram har på verdensplan 77 millioner medlemmer.

Et stærkt internationalt salgsteam med globale kunder
Om årsagen til, at Comwell indleder samarbejde med Wyndham, siger koncernchef for Comwell Hotels, Peter Schelde:

”Wyndham Hotels & Resorts er ét af verdens største hotelbrands. De har et stærkt internationalt salgsteam med globale kunder, hvilket betyder, at vi i fremtiden står stærkt på markedet, ikke mindst når vi i januar 2021 i København åbner vores første og største hotel i Danmark, Portside.

Vi ved, at vi herhjemme forventer en fortsat stigning i antallet af overnatninger og en stigende efterspørgsel på internationale møder og konferencer, så jeg har store forventninger til det kommende samarbejde med Wyndham og tror samtidig, at det vil styrke kædekraften i Comwell,” siger Peter Schelde.

Comwell er stadig Comwell
Udover sine foreløbig 14 hoteller i Danmark har Comwell også to hoteller omkring svenske Gøteborg. Hertil kommer, at Comwell samt Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. Desuden samarbejde koncernen med BC (Bella Center) Hospitality Group om konferencecentret Comwell Conference Center Copenhagen i København. Comwell Hotels har 1.000 fastansatte medarbejdere og havde i 2018 en omsætning på 891 millioner kroner.

Selv Wyndham Hotels & Resorts er især stærkt på det amerikanske marked, men er også lidt til stede på europæiske og asiatiske marked.

Kæden henvender sig til den almindelige rejsende og har ifølge pressemeddelelsen ”en førende position i økonomi- og mellemklassesegmentet inden for hotelbranchen.”

Wyndhams portefølje på 20 hotelbrands omfatter blandt andet Super 8, Days Inn, Ramada by Wyndham, Ramada Encore, Hawthorn Suites, Trademark Collection og selve Wyndham.

Relaterede artikler:

”En god chef spotter, udfordrer og udvikler det enkelte menneske”

Dansk hotelkæde forsinket med sit største hotel

Hotelkæde henter ny salgsdirektør hos SAS

Comwell i muligt samarbejde med international hotelkæde