Der kommer måske endnu et Radisson-hotel i Aarhus - her det nuværende, Scandinavia.

Flere hotelprojekter på vej i Aarhus

International kæde lufter mulighed for endnu et hotel i Aarhus. Og rådgivende hotelekspertfirma har ”tre interessante projekter” i Aarhus’ indre by.

Rezidor Hotel Group, der har over 360 hoteller i over 80 lande, kigger på Aarhus i forbindelse med et muligt nyt hotelprojekt. Bliver det en realitet er det nye Aarhus-hotel stadig nogle år ude i fremtiden. Kæden har i forvejen Radisson Blu Scandinavia i Aarhus.

Til EjendomsWatch.dk siger Knut Kleiven, økonomidirektør i Rezidor Hotel Group: ”Planen for Danmark er at vende blikket væk fra København mod nye hotelprojekter i Aarhus. Men der ligger ingen aftale klar. Det vil tage to-tre år.”

I dag har hotelgruppen syv hoteller i fem byer i Danmark, heraf tre i København: Royal, Scandinavia og Park-Inn i Kastrup. Tidligere havde Rezidor også Falkoner-hotellet på Frederiksberg, men det er nu overtaget af Scandic Hotels.

“Beslutningen om ikke at lukke hoteller i Danmark eller resten af Norden ligger fast til trods for, at vi de sidste måneder har set en nedgang i de københavnske hotellers performance”, siger Knut Kleiven.

Flere hotelplaner i Aarhus
Udover et muligt Radisson-hotel nummer to i Aarhus er der flere andre hotelplaner i Danmarks næststørste by.

Til standby.dk siger medejer af hotelkonsulentfirmaet Telling & Nesager, Michael Telling: ”Der er bred interesse for hoteller i Aarhus. Vi har således tre interessante hotelprojekter i Aarhus’ indre by. Vi arbejder med disse projekter med såvel internationale som nationale hoteloperatører, men jeg kan naturligvis ikke sige noget om, hvem operatørerne måske bliver.”

For nylig meddelte den danske hotelkæde Comwell at det nærmest vil fordoble antallet af værelser på sit nuværende hotel i det centrale Aarhus. Ligeledes er Scandic Hotels godt i gang med at få opført det hidtil største hotel uden for København, det bliver til omkring 500 værelser ved Aarhus Havn.

Sidste år sagde koncernchef for BC (Bella Center) Hospitality Group, Allan Agerholm, at koncernen fortsætter arbejdet med at få flere internationale hotelkæder til blandt andet Danmark. BCHG overvejer store provinsbyer, hvor for eksempel Gøteborg eller Aarhus ”fint ville have plads til mid-market internationalt brandet-hoteller som for eksempel Hilton Garden Inn, Holiday Inn eller Moxy by Marriott,” sagde Allan Agerholm.

Relaterede artikler:

Aarhus får flere nye hoteller

Planer om storhotel ved Aarhus

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København