Comwell-hotellet i Aarhus, det højest rangerende hotel udenfor København hos Michelin, skal udvides med næsten 200 værelser, der står klar i 2021. Foto: Comwell.

Dansk hotelkæde på vej med 800 nye værelser

Omsætningen faldt sidste år hos Comwell, en af de største danskejede hotelkæder, men overskuddet efter skat blev større end i 2017. Næste år åbner Comwell sit største hotel i Danmark.

Comwell, der har 14 hoteller- og konferencecentre i Danmark samt to i Sverige, fik sidste år en omsætning på 891 millioner kroner og et overskud efter skat på 11,3 millioner kroner.

Omsætningen blev 1,4 procent lavere, 12 millioner kroner, end i 2017, hvor overskuddet var 6,7 millioner kroner. Det oplyser Comwell, der i år har 50 års jubilæum, i sit netop offentliggjorte resultatet for 2018.

Resultatet af den primære drift blev sidste år lavere end forventet og påvirket af en række faktorer, forklarer koncernchef Peter Schelde:

Koncernchef Peter Schelde står i spidsen for de cirka 1.000 medarbejdere hos Comwell-kæden, der i år kan fejre 50 års jubilæum. Foto: Comwell.

“Gennem foråret 2018 var der risiko for at en konflikt skulle ramme dele af det danske arbejdsmarked. Comwell oplevede en markant nedgang i ordrebeholdningen og en lang række aflysninger af arrangementer. Dette havde naturligvis en negativ indvirkning på omsætningen,”

Det var tirsdag ikke  muligt for STANDBY.dk at træffe Peter Schelde, men han tilføjer i pressemeddelelsen, at Comwell sidste år tabte penge på sine to svenske hoteller samt at Comwell opgav at drive sit hotel i Sønderborg

De svenske aktiviteter i Comwell-koncernen gav sidste år et tab på 10,6 millioner kroner. De to svenske hoteller ligger omkring i Gøteborg, i henholdsvis Varberg og Lerum, og her kostede det Comwell tab at der blev brugt penge på en opgradering og fornyelse af de fysiske rammer på de to hoteller.  

I Sønderborg opgav Comwell at forlænge lejeaftalen med bygningens ejer og indstillede driften fra starten af i år. Det påvirkede resultatet for 2018 negativt med et tab på 5,2 millioner kroner i forbindelse med at Comwell opgav dette lejemål.

Investerede 50 millioner kroner
Sidste år brugte Comwell 49,4 millioner kroner på vedligehold og opgradering af sine hoteller.

“I 2018 gennemgik Comwell Kongebrogaarden ved Middelfart og Comwell Kellers Park udenfor Vejle en større renovering og udvidelse. Det betød, at vi i en længere periode ikke havde fuld værelseskapacitet på Kongebrogaarden, og at der på Kellers Park var lukket for spafaciliteterne og restauranten,” siger Peter Schelde.

Comwells aktiviteter i Aalborg, Aarhus, Trekantområdet samt på hotellerne omkring København har alle styrket deres position og bidrager alle med et positivt resultat til Comwell, oplyses det.

Mange nye hotelværelser
Mens Comwell-hotellerne ved sidste fintælling havde 2.253 værelser, er der omkring 800 nye på vej.

De 484 kommer i Comwells første hotel i København – Comwell Copenhagen Portside – der åbner efter sommerferien næste år som kædens hidtil største hotel.

Hotellet, der også får konferencekapacitet til 600 personer, skal som det første Comwell-hotel ikke drives under kædens eget navn, men af en udenlandsk hoteloperatør, muligvis amerikanske Wyndham, kunne STANDBY.dk oplyse forleden.

I Aarhus skal Comwell-hotellet i centrum næsten fordobles i størrelse med yderligere 198 værelser. Det ekstra tårn forventes nu at åbne i 2021, oplyser Comwell.

I Kolding er der iværksat en omfattende renovering og opgradering af de 180 dobbeltværelser på Comwell Kolding. Men Comwell-hotellet i Kolding har for få værelser i forhold til hvor personer dets konferencecenter kan rumme – derfor skal det nuværende hotel udvides med mindst 120 nye værelser. Blandt andet for at tage kampen op mod møde- og konferencecentret Nyborg Strand.

Udover sine 16 konference- og spahoteller driver Comwell  mødefaciliteterne “Centralværkstedet” og “Smedien” i Aarhus. Og i samarbejde med BC (Bella Center) Hospitality Group i København samarbejdes  om driften af Comwell Conference Center Copenhagen, der med 54 mødelokaler er ét af Danmarks største konferencecentre.

Comwell-koncernen, der har en egenkapital på 241 millioner kroner og en soliditetsgrad på 47,5 procent, holder sin årlige generalforsamling 8. maj på Comwell Køge Strand.

Relaterede artikler:

Comwell i samarbejde med international hotelkæde

Comwell skal have ny salgsdirektør

To nætter i “byens bedste hotelværelse”