Comwells salgsdirektør siden 2002, Henrik Hjorth, bliver koncernens nye strategidirektør. Foto: Comwell Hotels.

Comwell skal have ny salgsdirektør

Danske Comwell udnævner sin nuværende salgsdirektør, Henrik Hjorth, til ny strategidirektør – og skal nu finde ny salgsdirektør for den store kæde af hoteller og konferencecentre.

Som et led i en overordnet strategisk beslutning har Comwell Hotels gjort koncernens salgsdirektør siden 2002, 54-årige Henrik Hjorth, til strategidirektør i en nyoprettet stilling.

Beslutningen skyldes et stærkt konkurrencepræget konference- og hotelmarked, hvor Comwell fortsat ønsker større vækst og sikre udviklingen af nye forretningsområder og et internationalt salgsnetværk, oplyser Comwell, der i år fejrer koncernens 50 års jubilæum.

Om dagens organisationsændring siger Comwells koncernchef, Peter Schelde, i en pressemeddelelse:

”Comwell er i et stærkt konkurrencepræget konference- og hotelmarked, og det er derfor nødvenligt med en fokuseret indsat på de overordnede strategiske områder, såsom udvikling af nye forretningsområder og produkter, sikre et internationalt salgsnetværk og afsøge nye afsætningskanaler. Det er derfor en helt naturlig udvikling, og tiden er rigtig til dette fokusskifte og en organisatorisk ændring.”

I forbindelse med at Henrik Hjorth tiltræder som strategidirektør, udgår han af direktionen i Comwell, men forbliver i koncernledelsen. Comwell Hotels iværksætter nu en rekrutteringsproces for at finde en ny salgsdirektør, oplyser kæden.

Lang karriere i Comwell Hotels
Henrik Hjorth begyndte sin hotel- og salgskarriere i 1984 hos Bella Center i København.

I 1988 blev Henrik Hjorth konferencechef på det nuværende Comwell Borupgaard i nordsjællandske Snekkersten – og efter en afstikker på halvandet år i USA, vendte han i 1992 hjem til Danmark og blev salgschef i Scanticon, forgængeren for Comwell Hotels.

Få år senere tiltrådte Henrik Hjorth som hoteldirektør på Borupgaard, inden han i 2002 fik det overordnede ansvar for salg hos Comwell og blev udnævnt som salgsdirektør.

Nyt hotel på vej i København
Comwell driver i alt 14 hoteller i Danmark og to hoteller i Sverige samt Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. Desuden samarbejder koncernen med BC (Bella Center) Hospitality Group om Comwell Conference Center Copenhagen.

Til august næste år åbner Comwell sit næste hotel i Danmark – der bliver både kædens første i København og Comwell hidtil største i Danmark. Comwell Copenhagen Portside i Københavns Nordhavn får 484 værelser og suiter. Det i dag største Comwell-hotel er Comwell Aarhus med 240 værelser.

Relaterede artikler:

Comwell i muligt samarbejde med international hotelkæde

Hotelkæde får direktør til sit største hotel i Danmark

Ingen danske hoteller helt til tops hos Michelin