Dansk hotelkæde udvider

HOTELLER: Torsdag i denne uge åbner dansk kæde sit femte hotel i København – det øger værelseskapaciteten ca. 20 pct. Nyskabelse på hotellet er swimmingpool – det har kun få hoteller i København.

Danske Guldsmeden Hotels åbner torsdag sit 5. hotel i København, Manon les Suites, med 87 værelser og suiter, alle med forskellig størrelse, men alle med plads til mindst fire gæster.

Manon i Gyldenløvesgade 19 i København bliver hotelgruppens femte hotel, en stigning i forhold til de nuværende på ca. 20 pct.

Den 1. oktober sidste år overtog danske Guldsmeden Hotels det tidligere First Hotel G & Suites i Gyldenløvesgade, tæt på Rådhuspladsen i København.

Herefter blev hotellet lukket for renovering og genåbnes nu, siger adm. direktør for Guldsmeden Hotels, Sandra Plesner Weinert, til standby.dk

Københavns femte Guldsmed-hotel får samme indretning og koncept. I dag har Guldsmeden Hotels fire hoteller i København med i alt 348 værelser. Flagskibet er Guldsmeden Hotel Axel, samt hotellerne Babette og franchise-hotellerne, Bertram og Carlton.

Ægteparret bag Guldsmeden Hotels, Sandra og Marc Plesner Weinert, har tre børn – foreløbig har to af dem, Axel og Babette, fået hoteller i København opkaldt efter sig. Babettes nu 15-årige tvillingsøster, Manon, mangler derfor at få ”sit” hotel.

Guldsmeden klar til Berlin

Guldsmeden Hotels åbner i år sit første hotel i Tyskland – hotellet på Postdamer Strasse ligger tæt på selve Postdamer Platz, hvor Berlin-muren løb, og er dermed tæt på Berlins centrum, Brandenburger Tor.

Ejerne af Guldsmeden Hotels, Sandra og Marc Plesner Weinert, siger til standby.dk, at de har købt hotellet i Berlin på Postdamer Strasse. Mens hotellet i dag har 50 værelser, vil det efter ombygningen til ca. 15 mio. kr. komme op på ca. 80 ved at inddrage bygningens loftetage.

Udvider i København

Men også i Guldsmedens største hotelby, København, vil der ske forandringer. Kæden har købt genbo-hotellet til sit flagskibshotel, Axel, Hotel du Nord i Colbjørnsensgade af ejeren og direktøren, Lars Thybo.

Hotel du Nord ombygges nu for 20 mio. kr. til at være en del af Guldsmeden Axel, opkaldt efter Sandra og Marc Plesner Weinerts søn af samme navn.

De 65 værelser på nuværende Hotel du Nord vil fra genåbningen omkring 1. august være del af Axel, der i dag har 129 værelser og suiter. De to sammenlagte hoteller får bl.a. fælles stor gårdhave.

På årsplan omsætter Guldsmeden Hotels-koncernen for over ca. 200 mio. kr.

Guldsmeden har egne eller franchise-hoteller i foreløbig København, Aarhus, Oslo, Menton mellem Nice og den italienske grænse og Bali – det nyeste Guldsmed-hotel, Eyja Guldsmeden, åbnede sidste forår i Islands hovedstad, Reykjavik, med 65 værelser.