Comwell-koncernen lukkede sidste uge otte af sine 15 hoteller i Danmark – nu opsiges 250 af de 1.200 medarbejdere. Arkivfoto.

Dansk hotelkæde varsler opsigelse af 250 ansatte

Comwell Hotels varsler opsigelse af 250 af sine 1.000 fastansatte medarbejdere. Koncernen har mistet 90 pct. af omsætningen på grund af coronakrisen og lukket otte af sine 15 danske hoteller.

Lukkede hoteller og tomme ordrebøger koster nu 250 medarbejdere hos Comwell deres arbejde.

”Regeringens udspil om lønkompensationen er god, men desværre ikke tilstrækkeligt for alle i vores branche,” siger Comwells koncernchef, Peter Schelde.

I en pressemeddelelse oplyser Comwell-koncernen mandag eftermiddag, at kæden i dag har varslet kollektive afskedigelser af 250 medarbejdere overfor de regionale arbejdsmarkedsråd.

Afskedigelserne er fordelt ud over koncernens 15 hoteller og Centralværkstedet i Aarhus og rammer alle faggrupper.

”Som vi tidligere har meddelt, har denne situation ramt vores branche meget hårdt. Vi har mistet over 90 procent af omsætningen på under 14 dage, og selvom vi er en stor og økonomisk velfunderet virksomhed og har gjort alt for at holde hånden under vores medarbejdere, ser vi os nødsaget til at iværksætte afskedigelser,” siger Peter Schelde og tilføjer:

”Lønkompensationen fra regeringens og arbejdsmarkedspartnernes hjælpepakker er god, men ikke nok til at hjælpe os og dele af vores branche igennem krisen. Det er specielt vanskeligt at forudsige længden af coronakrisen, hvilket betyder, at vi desværre er nødt til at handle proaktivt i forhold til at tilpasse vores omkostninger.

Dels for at sikre at vores forretning kan fortsætte under de nuværende omstændigheder, dels for at Comwell kan stå så stærkt som muligt, når vi en gang kommer over coronakrisen,” siger Peter Schelde.

Håber at kunne byde de afskedigede velkommen tilbage
Ud over orienteringen til de regionale arbejdsmarkedsråd er Comwell nu i dialog med de berørte medarbejdere.

”Jeg håber, at vi på den anden side af coronakrisen, når situationen er på vej mod at blive normaliseret, kan byde de afskedigede medarbejdere velkommen tilbage, for de er kernen i Comwell,” siger koncernchef Peter Schelde.

Opsigelserne hos Comwell er mindst tre største fyringsrunde blandt danske hoteloperatører, hvor hotelkæden selv har oplyst om ændringerne.

For nylig meddelte BC (Bella Center) Hospitality Group, at man måtte opsige cirka 250 af sine 900 fastansatte medarbejdere. Og Danmarks største hotelkæde, Scandic, har meddelt, at man i Danmark opsiger 100 af sine 1.100 medarbejdere.

Omvendt har Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, meddelt, at man fastholder alle sine 800 fastansatte.

Comwell Hotels driver i alt 15 hoteller i Danmark og to hoteller i Sverige samt Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. Desuden samarbejder koncernen med BC (Bella Center) Hospitality Group om Comwell Conference Center Copenhagen.

Relaterede artikler:

Stor dansk kæde lukker midlertidigt otte hoteller

Fyringer i to store danske hotelkæder

Københavns største hotelkæde beholder alle fastansatte