Guide fra guidebureauet GVIDI, der samarbejder med incomingbureauet BDP på rundvisning i København. Foto fra Dansk Røde Kors: Zevegraf IVS.

Dansk incomingbureau kandidat til Røde Kors-pris

Det store danske incoming BDP er sammen med Nationalpark Thy og Dagtilbud Skanderborg By nomineret til Røde Kors’ Førstehjælpspris, der uddeles 4. april i København.

Incomingbureauet BDP, Best Destination Partner, og BDP’s samarbejdspartner guidebureauet GVIDI er nomineret til Førstehjælpsprisen 2019, som Dansk Røde Kors uddeler i samarbejde med privathospitalet Aleris-Hamlet.

De mere end 100 tilknyttede guider fra GVIDI, som hver dag i højsæsonen viser turister rundt i København, kan alle førstehjælp. Det er med til at skabe tryghed og er et rimeligt salgsargument når for eksempel krydstogtselskaber overlader sine passagerer til en rundvisning blandt Københavns attraktioner.

Førstehjælp står højt på dagsordenen i incoming-bureauet BDP og deres guidebureau i København, GVIDI. Det er obligatorisk at have et opdateret førstehjælpsbevis, og derfor er BDP nomineret til Førstehjælpsprisen 2019, som Røde Kors uddeler i samarbejde med privathospitalet Aleris-Hamlet.

Førstehjælpskursus burde være obligatorisk
”Gæsten skal føle sig tryg i vores guiders hænder. Guiderne har et førstehjælpskursus, som burde være obligatorisk i branchen. Det vil vi gerne gå i front for,” siger Sofia Louise Larsen, projektassistent i BDP og koordinator for førstehjælpskurser for guiderne.

Sofia Louise Larsen oplyser, at nogle af de guider, som komme fra andre bureauer, ikke har et førstehjælpskursus. Men hos GVIDI er det en fast del af oplæringen. De mere end 100 guider skal have det genopfrisket inden for to år for at tage en opgave.

Turister snubler over kantsten
Guiderne har altid en førstehjælpspakke med, når de viser turister rundt i København. Oftest drejer det sig og små uheld. Turister, der snubler over kantsten eller kommer i karambolage med cyklister. Men det er også vigtigt, at de kan handle, hvis en turist får et hjertestop eller kommer alvorligt til skade, skriver Røde Kors i pressemeddelelse.

Det er ikke kun guiderne i GVIDI, der skal have et opdateret førstehjælpsbevis. Det skal de ansatte i BDP også. Som incomingbureau tager BDP sig af sine kunders gæster, når de er i København. Det kan være alt fra krydstogt- til kongresgæster.

Vinderen af Førstehjælpsprisen 2019 bliver kåret den 4. april. Det er syvende gang, at Røde Kors uddeler prisen, for at sætte fokus på vigtigheden af at virksomheder prioriterer førstehjælp, så personalet kan handle, hvis der sker en ulykke.

De øvrige nominerede virksomheder til Førstehjælpsprisen 2019 er:

Nationalpark Thy, som har opsat to hjertestartere, og hvor de mere end 100 frivillige alle har lært førstehjælp – samt Dagtilbud Skanderborg By, hvor alle pædagogerne i de syv daginstitutioner har et opdateret førstehjælpsbevis, så de kan handle, hvis for eksempel et barn kommer til skade.

Relaterede artikler:

Største hotelkæde sætter ny gæsterekord

Kendte venner sagde tillykke

Klar med dansk læge i udlandet