Dansk passagerboom til Island med færøsk færgerute

Norröna i færøske farvande – skibet sejler året rundt mellem Danmark og Færøerne - og til Island i højsæsonen.

Norröna i færøske farvande – skibet sejler året rundt mellem Danmark og Færøerne – og til Island i højsæsonen.

CRUISE: Færøske Smyril Line sejler hele året mellem Hirtshals og Torshavn – fra april til oktober fortsætter skibet Norröna også til Island. Til næste sæson er der foreløbig booket seks gange så mange danske rejsende til Island som på samme tid sidste år.

”Island bliver stadig mere populær destination for danskerne – efterspørgslen stiger, og vi har nu bookinger på seks gange så mange danskere til næste år,” siger rederiet Smyril Lines’ skandinaviske markedschef i Danmark, Karina Svane, til standby.dk og tilføjer:

”Færøerne er også et stort marked for de danske rejsende. Vi har haft fokus på at udvide sæsonen på Færøerne, det havde vi succes med i påsken i år, ligesom vi her i november har haft flere danske rejsende til Færøerne.”

Tyskere, færinger og danskere er Smyril Lines største kundegrupper – ligeledes ser rederiet stigende interesse fra det norske marked fra turoperatører, som individuelle rejsende. Nordmændene kan sejle med Color Line og Fjord Line til Hirtshals, hvor de kan komme ombord på Norröna, der har 318 kahytter og plads til 1.400 passagerer samt 800 personbiler.

”Denne sommer blev Smyril Line’s bedste nogensinde i antal passagerer – i den absolutte supersæson i juli og august, den danske skolesommerferie, havde vi i år over 50.000 passagerer,” siger Karina Svane.

Ud over de mange sommerturister har Smyril Line også solgt sine Viking Cruises. ”Mange har sejlet langs de norske fjorde og vil nu prøve et anderledes produkt ved at besøge Færøerne og Island,” siger Karina Svane.

Smyril Line havde til dette års sæson bl.a. moderniseret Norrönas kahytter med dobbeltsenge, de luxe kahytter, herunder suiten, samt fået tre jacuzzier og ny restaurant.