Det københavnske rejsebureau De Brede Planker har igen til oktober en unik surfferie ved Maldiverne. Pressefoto: DBP Adventures.

Dansk rejsebureau har surf-ferie ved Maldiverne

Surfing har vundet indpas hos flere danskere. Nu arrangerer rejsebureauet De Brede Planker den angiveligt første bådferie ved Maldiverne med et dansk rejsebureau for at jagte bølgerne.

Enorme bølger, solbleget hår og en noget tilbagelænet attitude. Det er billedet man får, når snakken falder på surf, skriver det københavnske rejsebureau De Brede Planker, DBP, i en pressemeddelelse.

På få år er surfing gået fra at være et ungdomsfænomen, til at blive en del af en voksende ferietrend, hvor danske familier har taget aktive ferier med stand up paddle-boards og mountainbikes til sig.

Den udvikling har man bemærket hos rejsebureauet DBP Adventures, der arrangerer aktive ferier over hele verden. Christoffer Backman, ejer af DBP Adventures, siger i pressemeddelelsen:

”Den aktive ferie er ikke længere forbeholdt vinterens skitur, men bliver nu i højere grad en del af sommerferien.”

Den voksende mainstream interesse for surf har inspireret Christoffer Backman til at udleve en gammel drøm og lancere bureauets, og Danmarks, første surf-ferie til havs nogensinde, oplyser DBP.

Gentager udsolgt tur til efteråret
DBP Adventures havde sidste måned første tur rundt ved atollerne i Maldiverne, og interessen var ifølge DBP så stor, at turen blev udsolgt og en ny tur er planlagt til oktober. Prisen for de otte dage er under 16.000 kroner, står der på DBP’s hjemmeside. Maldiverne er berømt for fantastiske surfvibes, varmt vand og perfekte bølger, lyder det fra DBP.

”At søsætte disse rejser er selvfølgelig en kalkuleret forretningssatsning, hvor vi håber at ramme et voksende marked,” siger Christoffer Backman og tilføjer:

”Vores gæster kommer til at bo næsten isoleret på en luksuriøs 90 fods båd med plads til 14 personer ombord udover personale. Med på turen følger egen kok, skipper, lokal surfguide og fotograf.”

Forbund: Surf og SUP oplever eksplosiv vækst
Ifølge Idrættens Analyseinstitut er andelen af danskere, der dyrker SUP eller surf, på fem år steget 600 procent, og hos Dansk Surf og Rafting Forbund er der ingen tvivl om, at interessen for surf vil stige.

”Alene i 2020 er vi vækstet 36 procent i den organiserede idræt og i sommersæsonen 2020 modtog vi meldinger om 150-250 daglige besøgende hos surfskolerne på Vestkysten,” siger Michael Lindberg, sekretariatschef hos Dansk Surf og Rafting Forbund, i pressemeddelelsen fra DBP og tilføjer:

”Den vækst og interesse forventer vi fortsætter, både som et resultat af stærke brandingkampagner i kommunerne samt surfskolerne, foreningerne og vores egen indsats for at skabe en solid og bæredygtig vækst for surfsporten i Danmark.”

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau får direkte særfly til Maldiverne

Familiepsykolog: Familier spejder efter sommerferie

Turismekonkurrenter i tættere samarbejde