Kun overgået af savnet af samvær med venner og familie i større forsamlinger, er ferierejsen med familien det, danskerne glæder sig mest til at genoptage, når pandemien tillader det, viser ny analyse ifølge rejsebureauet De Brede Planker. PR-foto: De Brede Planker.

Familiepsykolog: Familier spejder efter sommerferie

Danske familier har aldrig været så meget sammen som under nedlukningen. For nogen familier tærer coronakrisen på evnen til at rumme hinanden, siger psykolog, der anbefaler sceneskift.

Flere hundredetusinde danskere er hjemsendt og overladt til familien og hjemmets fire vægge. For nogen familier har det tæret på evnen til at rumme hinanden. Det siger familiepsykolog Charlotte Diamant i en pressemeddelelse fra det københavnske rejsebureau De Brede Planker.

”Coronakrisen har enten påvirket familien positivt eller negativt. For nogen har den skabt mere nærvær og mindre stress, fordi forældrene er mere hjemme. For andre har det givet anledning til voldsom frustration og konflikt i hjemmet i forhold til at give plads og tilgodese hinandens behov. At der heller ikke har været mulighed for at lave noget sammen uden for hjemmets rammer, er ekstra brænde på bålet,” siger Charlotte Diamant.

Kun overgået af savnet af samvær med venner og familie i større forsamlinger, er ferierejsen med familien det, danskerne glæder sig mest til at genoptage, når pandemien tillader det. Det viser, ifølge De Brede Planker, en undersøgelse fra analyseinstituttet Epinion.

Flere bookinger af sommerferien
”Måske på grund af corona, har vi fra juli til oktober i år en stigning på 15 procent i bookinger af familiesommerrejser sammenlignet med samme periode sidste år. Det giver os en klar indikation på, at de danske familier er sultne efter aktive ferier i udlandet ovenpå flere måneder med pandemiens begrænsninger,” siger Christoffer Backman, direktør for De Brede Planker.

Det er bruddet på de faste rutiner, aflysning af sociale tilbud og isolation fra den vante omgangskreds, som har været med til at skabe gnidninger i familierne, siger Charlotte Diamant og fortsætter:

”Mange har nu et behov for at få ladet batterierne op, og frustrationen hos familierne kan afmonteres ved at finde sammen om fælles aktiviteter i nye omgivelser. Selvom man elsker hinanden, så har man også brug for at se hinanden i en ny kontekst. Især efter at hverdagen har ændret sig radikalt. Her er en aktiv ferie oplagt.”

Hos De Brede Planker har rejsebureauet, der åbnede i 2010, specialiseret sig i aktive ferieformer, men når det kommer til familieturen, er surfcampen i Sydfrankrig den absolutte vinder blandt de danske familier.

Relaterede artikler:

DRF: “Disse områder er nødvendige for vores overlevelse”

Eksperter: Normale rejser i Europa til sommer

Rejsebureauer håber næste år vil give bedre tider