USA’s kystbevogtning hjælper borgere fra Bahamas efter orkanen Dorians hærgen. Pressefoto: U.S. Coast Guard Southeast.

Dansk rejsebureau opgiver ikke Bahamas

USA Rejser, det danske rejsebureau med flest gæster til Bahamas, vil fortsat støtte øgruppen efter orkanen Dorian, hvis ødelæggelser indtil nu har kostet 43 livet.

Orkanen Dorians hærgen på dele af den caribiske østat har foreløbig kostet 43 indbyggere på Bahamas livet – og titusinder står uden tag over hovedet ligesom de mangler mad og drikke.

Klik for stort foto. USA er største fokusområde for USA Rejser, men bureauet har blandt andet også rejser til Bahamas. Fra sidste års rejsemesse i Øksnehallen ses fra venstre produkt- og marketingchef i USA Rejser, Christian Willumsen, Brittany Hepple og Maria Grazia Marino fra Bahamas Tourist Office’s Europa-kontor i London, samt Nicolai Hjorth, salgschef i USA Rejser. Foto: Henrik Baumgarten.

Dorian ramte navnlig to af Bahamas-øerne hårdt, Abaco Islands og Grand Bahama. Men andre dele af øgruppen tæt på USA slap mere billigt.

Og det danske rejsebureau med flest Bahamas-gæster, USA Rejser, vil også fremover tilbyde rejser til den caribiske østat. Fra USA Rejser siger produkt- og marketingchef, Christian Willumsen, til STANDBY.dk:

”På årsplan besøger mindst 10.000 danskere Bahamas, når man medregner krydstogtgæster. Alene USA Rejser har nok i nærheden af 125 til 175 årlige gæster. Vi har i øjeblikket en håndfuld gæster på Bahamas, alle har det efter omstændighederne godt og der har ikke været behov for evakuering eller at flytte dem,” siger Christian Willumsen og fortsætter:

”Vi kommer i hvert fald ikke til at stoppe med at sende gæster til destinationen som nogle rejsebureauer gjorde efter orkanen Irma i 2017 blandt andet ramte De Amerikanske Jomfruøer.”

Christian Willumsen understreger, at Dorians hærgen i sidste uge heldigvis ikke berørte alle Bahamas hovedøer.

”Abaco Islands og Grand Bahama Island blev rigtig hårdt ramt af Dorian, mens store turistøer som hovedøen New Providence med hovedstaden Nassau og Paradise Island ikke tog hård skade på samme måde. Dog var den primære lufthavn i Nassau delvist oversvømmet i en periode,” siger Christian Willumsen.

Tæt på USA
USA Rejser sender navnlig gæster til Bahamas i kombination med rejser til Florida. Denne kombination med Florida og Bahamas er USA Rejsers største samlede destination.

”Vi vil naturligvis fortsat sende gæster til Bahamas og ikke trække os ud på grund af Dorian – og dermed gør vi vores til, at turismen på øerne fortsat blomster. Vi svigter ikke Bahamas,” siger Christian Willumsen og tilføjer:

”På rejsemessen i Øksnehallen sidste efterår havde vi på vores stand blandt andet besøg af turistmyndighederne fra Bahamas, Bahamas Tourist Office’s Europa-kontor i London. De kommer igen i år og vi forventer også, at de er med til Ferie for Alle i Messecenter Herning næste år.”

Turisme er vigtig indtægtskilde
Cirka halvdelen af Bahamas bruttonationalprodukt kommer fra turisme, oplyser Bahamas Investment Authority.

Bahamas turistministerium oplyser, at indtil videre er alle hoteller på de to hårdest ramte øer, Abaco og Grand Bahama, lukket. I alt har de to øer 3.000 hotelværelser, omkring 19 procent af det samlede antal på 16.000 hotelværelser i østaten, oplyser Caribbean Hotel and Tourism Association.

Relaterede artikler:

Orkanen Dorian ramte Bahamas værst

Dansk rejsebureau øger på Caribien

Dansk rejsebureau fordobler omsætning