Oranjestad, hovedbyen på den caribiske ø Aruba, er meget præget af den hollandske kolonitid. Foto: Aruba Tourism Authority.

Dansk rejsebureau øger på Caribien

Den hollandske besiddelse Aruba er ny destination for bureauet, som dermed har 5 rejsemål i Caribien.

Den caribiske ø Aruba, der ligger tæt på Venezuelas kyst, bliver nyt rejsemål for danske USA Rejser, som herefter vil tilbyde fem destinationer i Caribien. Foruden Aruba også søsterøen Curacao samt De amerikanske Jomfruøer (det tidligere Dansk Vestindien) Bahamas og Den Dominikanske Republik.

”USA er selvfølgelig vores største rejsemål, men vi skal passe på ikke kun at have én destination. Vi skal finde noget nyt og helst noget ikke særlig mange andre rejsebureauer har. Derfor er vi gået i samarbejde med turistmyndighederne på Aruba, Aruba Tourism Authority, der har nordisk repræsentationskontor i Stockholm,” siger produkt- og marketingchef Christian Walker Willumsen fra USA Rejser til STANDBY.dk og tilføjer:

”At øge i Caribien er et godt valg for at tilbyde kunderne noget andet. Kunderne søger også noget nyt og vi ser en tendens til, at de gerne vil kombinere for eksempel storbyophold med strandferie. Her er Aruba et godt alternativ i Caribien – øen er ikke så overrendt som mange andre caribiske destinationer.”

Kombipakke med New York og Caribien
USA Rejser tilbyder for eksempel kombinationspakker med KLM, hvor der først flyves fra Amsterdam til New York og efter et ophold her videre med KLM’s Skyteam-partner Delta Air Lines til for eksempel Aruba. USA Rejser sælger eksempelvis øhop med besøg på såvel Aruba som Curacao.

Aruba udgør sammen med Bonaire og Curacao de såkaldte ABC Islands, der ligger tæt på sydamerikanske Venezuela.

”ABC Øerne Aruba, Bonaire og Curacao er nogle af Caribiens delvist oversete destinationer. Nogle kender dem fra besøg med krydstogtskibe, men her er opholdet kun nogle timer – vi giver med vores pakker mulighed for længere ophold på for eksempel Aruba,” siger Christian Willumsen.

Tilstrømningen til den nye mulighed forventes ikke at blive overvældende. Christian Willumsen anslår, at USA Rejser det første år med Aruba på menuen får sendt cirka 150 gæster afsted. I alt har rejsebureauet omkring 800 årlige gæster i Caribien – flere har kombineret den caribiske oplevelse med for eksempel stop i New York eller Florida.

”Markedet for rejser til Caribien vokser i hvert fald stødt – vi ser årlige fremgange på over procent flere solgte rejser,” siger Christian Willumsen.

Relaterede artikler:

Sådan ser kunderne til luksusrejser ud

International turisme på vej mod et rekordår

Skandinavien har verdens mest brugbare pas

x

Læs Også

Rejsegarantifonden gør klar til lovændringer

Der kommer flere væsentlige ændringer når den reviderede lov for Rejsegarantifonden træder i kraft 1. juli. Fremover skal blandt andet alle rejseudbydere i Danmark være registreret i fonden.

Dom mod rejsebureau udsat

Dommen mod tre tidligere topchefer i krakket dansk rejsebureau er udskudt i to uger. Konkursen kostede Rejsegarantifonden 18,6 millioner kroner - den næstdyreste i fondens historie.

Masser af tal om danskernes ferierejser

Hvordan booker danskerne ferierejser, hvor henter de inspiration og hvilke lande rejser de til. Dette og meget mere giver ny omfattende analyse svar på.

Genvalg til bestyrelsen i DRF

Der var genvalg til medlemmerne af bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening ved generalforsamlingen torsdag. Foreningen fejrer til oktober sit 80 års jubilæum.

TUI vil atter være størst i Danmark

De seneste 5 år har TUI – det tidligere Star Tour – mistet cirka hver fjerde kunde i Danmark. Det afholder ikke TUI’s nordiske topchef fra at forudse, at bureauet igen kan overhale Spies som landets største charterrejsebureau.

For få besøgende til aktiv feriemesse

Weekendens premiere på Københavns nye feriemesse, Aktiv Ferie, tiltrak færre gæster end forventet. Messen loves tilbage næste år – men det bliver på et nyt tidspunkt.