Danske FeriehusDirect har foreløbig kun 80 ferieboliger til udlejning i Danmark – men tallet vokser. Nu prøver firmaet også lykken på det svenske marked. Foto: FeriehusDirect.

Dansk sommerhusfirma udvider til Sverige

Danske FeriehusDirect vil også ind på det svenske marked – her lokkes som i Danmark med større andel af lejen til ejeren af huset fremfor formidleren.

FeriehusDirect siger, at firmaet med sit nye udspil vil udfordre den etablerede feriehusbranche i Sverige – som det er sket i Danmark, hvor det åbnede i 2014.

Ejer af FeriehusDirect, Kim Juhlin, er tidligere direktør i en af Danmarks største ferieboligudlejere, DanCenter, ligesom han har siddet i bestyrelsen for den store brancheorganisation, Feriehusudlejernes Brancheforening. ”Men de kan ikke lide mig, fordi jeg tilbyder lavere honorar for at formidle sommerhuse og ferieboliger,” siger Kim Juhlin til STANDBY.dk

FeriehusDirect udvider i Sverige under navnet StugaDirect og vil ifølge Kim Juhlin tilbyde ejere af svenske sommerhuse ”branchens nok bedste vilkår.” Ifølge ham skal ejere af svenske sommerhuse (stugor) aflevere 40 procent eller mere af lejerens betaling til et bureau. FeriehusDirect tilbyder i Danmark og snart også i Sverige sommerhusudlejere en fast avance på 29 procent, intet krav til antal udlejningsuger, et opsigelsesvarsel på 48 timer og flere andre fordele, hedder det.

”Truer ikke nogen – endnu”
Kim Juhlin medgiver, at FeriehusDirect endnu er en meget lille spiller på det danske marked, hvor der skønnes at være lidt over 40.000 ferieboliger og sommerhuse til udlejning.

”Vi har foreløbig 80 huse til udlejning i Danmark; vi er meget lille og truer ikke nogen – endnu. Men vi er for eksempel største udbyder af sommerhuse i Skagen, og på landsplan forventer vi næste år at udbyde yderligere 20 huse. Man skal op på 250-300 sommerhuse til udlejning for at økonomien kan løbe rundt,” siger Kim Juhlin og tilføjer: ”vi har ikke mange penge til markedsføring, så vi er blandt andet afhængig af, at vores gode vilkår rygtes blandt ejere af sommerhuse.”

Møllesten og gennemsigtighed
FeriehusDirect har ansat Erik Wimmer, der har fem års erfaring fra Novasol og 15 år fra DanCenter i Sverige, til at styre den svenske forretning. ”Vores koncept er også velegnet for de mange danskere, der ejer et hus i Sverige,” siger Kim Juhlin og tilføjer:

”Vi har siden vores etablering i 2014 set udlejningskonkurrenternes lokalkontorer som en gigantisk møllesten om halsen på dem. Lokalkontorer er dyre og helt unødvendige i dagens Danmark. Vi ser det som en naturlig ting også at hjælpe ejere af svenske huse med udlejning på fair og transparente vilkår. Transparens er i den grad savnet i feriehusbranchen.”

19 millioner overnatninger
Sidste år var der 19,2 millioner udlejede overnatninger i feriehuse via danske feriehusudlejningsbureauer med mindst 25 huse til rådighed, oplyste Feriehusudlejernes Brancheforening tidligere i år med henvisning til nye tal fra Danmarks Statistik.

Branchen har siden 2013 set vækst i antallet af feriehusovernatninger, i perioden steg overnatningstallet 4,2 millioner overnatninger – en fremgang på 28 procent.

Relaterede artikler:

Ny rekord for udlejning af feriehuse

Øget udlejning af sommerhuse vil styrke økonomien

Flere danskere på ferie i udenlandske sommerhuse