Anholt er en af de danske øer, der også kan bruges via det nye Økort.dk (Arkivfoto: Danny Longhi Andreasen)

Danske flyselskaber i samarbejde om indenrigsruter

Copenhagen AirTaxi, Danish Air Transport og Vandflyveren fra Nordic Seaplanes søsætter via nyskabelsen Økort.dk samarbejde om flyvninger til selskabernes danske destinationer.

For 3.333 kroner kan interesserede købe det nye Økort med ti klip og herefter bruge forskellige antal klip til at komme til de omfattede destinationer. Disse lufthavne og landingspladser betjenes af Copenhagen AirTaxi (CAT) med hjemmebase i Roskilde Lufthavn, Danish Air Transport og Nordic Seaplanes. Sidstnævnte driver normalt vandflyverrute mellem havnene i København og Aarhus.

Klip på hvert enkelt Økort kan bruges af alle – hele familien eller venner og bekendte, oplyser de tre initiativtagere.

Med det nye Ø-klippekort kan brugerne “hoppe” på kryds og tværs mellem flere danske byer og øer, den rejsende bestemmer selv, hvor rejserne skal starte og slutte.

Med Økort.dk kan indehaverne af kortet købe adgang mange af de destinationer som de tre selskaber i forvejen flyver til. Det er blandt andet Anholt, Billund, Bornholm, Falsled, Københavns Havn og Københavns Lufthavn, Læsø, Roskilde, Samsø, Skagen, Aalborg og Aarhus Havn.

Fokus på hygiejne og sundhed
De tre flyselskaber understreger, at de her under coronakrisen har ekstra opmærksomhed omkring renlighed og hygiejne på selskabernes daglige flyvninger.

Alle procedurer er i overensstemmelse med de danske myndigheders anbefalinger ligesom alle sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger opdateres og justeres ifølge nyeste tiltag og påbud.

DAT er i øvrigt det største af de tre flyselskaber med blandt andet inden- og udenrigsruter samt flyvninger i en række andre lande.

Nordic Seaplanes er det nyeste af de tre flyselskaber i samarbejdet efter det i 2016 åbnede ruten mellem havnene i Aarhus og København i

Copenhagen AirTaxi regnes som det ældste privatejede flyselskab i Danmark, det blev etableret i 1961 og drives i dag af tredje generation. Det har sæsonruterne til Anholt og Læsø ligesom det tilbyder flyudlejning, rundflyvning og charterflyvninger gennem eget flyselskab, flyservice samt flymanagement til køb og salg af fly og uddannelse af piloter.

Relaterede artikler:

Klar til Danmarks dyreste flyvende gourmetrundtur

60 år med luftfartens købmand

På ø-hop med ruteflyet fra Roskilde Lufthavn

Hund vil have EU-erstatning fra dansk flyselskab