De nye venner fra International Association of Conference Centres og Danske Konferencecentre – fra venstre IACC’s koncernchef, Mark Cooper, IACC’s præsident i Europa, Lotta Boman, Marlene Horsbøl Sylvester-Hvid, administrerende direktør i Danske Konferencecentre, hvor Flemming Jakobsen er bestyrelsesformand. PR-foto

Danske Konferencecentre får stor USA-partner

63 af de 100 medlemmer af Danske Konferencecentre bliver partner med amerikanske International Association of Conference Centres, der har 300 udvalgte mødesteder verden over.

IACC – International Association of Conference Centres – vil fra årsskiftet tilbyde 63 medlemmer af samarbejdsorganisationen Danske Konferencecentre til sit internationale netværk af mødeplanlæggere. Det bliver alle guld og sølv-partnerne hos Danske Konferencecentre, der fra årsskiftet vil være IACC-certificerede mødesteder, oplyser IACC.

De 63 danske møde- og konferencesteder bliver den største enkeltpost IACC tilbyder i noget land udenfor USA. I dag har IACC certificerede medlemmer i omkring 25 lande – fra Australien til Canada, England, Japan, Mongoliet, Sverige og Tyskland.

I pressemeddelelse siger Mark Cooper, koncernchef for IACC, der blev grundlagt i 1981: ”At få en stærk gruppe medlemmer i Skandinavien har været et fokusområde for os – udvidelsen med Danmark er led i vores målsætning om at repræsentere én procent af verdens primære møde- og konference-venues.”

Præsident for IACC’s europæiske afdeling, Lotta Boman, tilføjer: ”konferencer og møder er en del af den danske kultur – af samme årsag har Danmark mange fremragende venues til netop møder og konferencer.”

Og Marlene Horsbøl Sylvester–Hvid, administrerende direktør for Danske Konferencecentre, siger i pressemeddelelsen: “Det nye samarbejde med IACC er spændende for os på grund af de forskellige styrker i vores to organisationer.”

Etiske regelsæt
Alle IACC’s tilsluttede møde- og konferencesteder skal blandt andet opfylde foreningens kvalitetsstandarder og etiske regelsæt.

Sammenslutningen Danske Konferencecentre ser et stadigt stigende antal bookinger hos sine medlemmer. I 2017 var ordreindgangen 25 millioner kroner højere end i 2016 og antallet af bookinger af arrangementer med mellem 50 og 200 deltagere steg næsten 60 procent fra 2016 til 2017, har sammenslutningen tidligere i år oplyst til STANDBY.dk

På sin årlige på generalforsamlingen kårer Danske Konferencecentre et mødested, der får prisen Årets Konferencecenter, udelukkende valgt af mødeplanlæggere og kursusdeltagere. Det blev i år Hindsgavl Slot tæt ved Middelfart og Lillebælt for ”sin kombination af klassisk slot og moderne hotel- og konferencevirksomhed samt dets ekstraordinære service.”
Hindsgavl Slot har udover sine mødelokaler også 120 hotelværelser.

Relaterede artikler:

Konkurrenter arbejder sammen

Lufthansa kigger på møder og events

København får kæmpekongres til 150 millioner kroner