Kursuslex og MPI Scandinavia slår deres to årlige awardshows i den danske møde- og eventbranche sammen til ét. Dermed bliver der ingen DEMA-fest i år. Her er det fra sidste års DEMA-fest på Langeliniepavillonen i København. Pressefoto: Meeting Professionals International Scandinavia.

Danske møde- og event-awards slås sammen

Kursuslex og Meeting Professionals International Scandinavia sammenlægger deres to store årlige awardshows til ét med i alt otte kategorier. Første prisuddeling bliver til marts næste år.

Efter en årrække med to prisuddelinger i den danske møde- og eventbranchen er foreningen Meeting Professionals International Scandinavia (tidligere MPI Denmark) og virksomheden Kursuslex blevet enige om at skabe et fælles. storstilet awardshow for hele møde- og eventbranchen.

Det sker via et fornuftsægteskab mellem MPI’s Danish Meeting & Event Awards (DEMA) og Kursuslex’ Møde & Event Awards. Det sammenklappede eventshow afvikles første gang til marts næste år ved en fælles prisuddeling under Kursuslex’ Nordic Meetings & Events Expo 25–26. marts 2020 i Forum i København.

MPI holder derfor ikke sin sædvanlige DEMA-show i år, i stedet lægges kræfterne i at være medarrangør af Kursuslex’ Møde & Event Award under Nordic Meetings & Events Expo.

Ny aftale fjerner forvirring
Selv om de to hidtidige prisuddelinger har haft forskellige målsætninger og forudsætninger for nomineringer af prismodtagere, vil den netop indgående aftale mellem MPI og Kursuslex fjerne den forvirring, der har hersket om to awardshows inden for den samme branche, hedder det i en pressemeddelelse.

Og det glæder arrangørerne. Ejer af og administrerende direktør for Kursuslex, Christian Guldager, siger:

”Vi er blevet enige om det bedste af det bedste. MPI har især været rigtig gode til kategorier, der kræver lidt ”tungere” indstillinger ligesom de har været fantastiske til at skabe awardfester, der samler MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events, red) branchen.

Omvendt synes jeg, at Kursuslex især har været skarp til kategorierne vedrørende venues. Nu blander vi kortene med det bedste fra begge verdener.”

Og Majbritt Sandberg, president for MPI Scandinavia, siger i pressemeddelelsen:

“Vi har store forventninger til samarbejdet og er sikre på, at det kan bidrage med nyt og spændende til awarden. Ved at kombinere vores lidt forskellige perspektiver og indgangsvinkler, kan vi på én gang fejre branchen og inspirere dens udøvere til nyskabelse. Vi er i fuld gang med at udarbejde de detaljerede kriterier, hvor der blandt andet skal mere om bæredygtighed ind. Desuden kigger vi på andre priser i udlandet, så vi sammen kan løfte vores danske priser op på et internationalt plan.”

Otte kategorier
Samarbejdet mellem Kursuslex og MPI indebærer blandt andet en forenkling af de relativt mange priskategorier, der hidtil har været, så der nu bliver otte, der dækker bredt over alle relevante områder i branchen. Såvel Kursuslex som MPI uddelte ved deres awardshows henholdsvis sidste år og i år hver otte priser.

De otte nye kategorier bliver:

Årets Møde & Eventsted – bedste mødelokaler

Årets Møde & Eventsted – bedste service

Årets Møde & Eventsted – bedste mødekoncept

Årets Møde & Eventsted – bedste madkoncept

Årets faglige event

Årets sociale event

Årets bæredygtige event

Årets young talent

I november-udgaven af Møde & Eventmagasinet fra Kursuslex beskrives nomineringskriterierne for hver kategori og åbner for indstillingerne fra alle branchens aktive udøvere.

Relaterede artikler:

Her er møde- og eventindustriens vindere

De vandt årets danske Møde & Event Awards

Satte navn på Danmarks bedste konferencecenter