Portugal er et af danskernes populære rejsemål i Sydeuropa. Portugals turistchef håber på 600.000 danske overnatninger i år. Det vil være ny rekord. Her er det den sydlige Algarve-kyst. Foto: Carlos Duarte for Portugals Turistbureau.

Danske turister på vej mod rekord i Portugal

Portugal kan i år sætte ny rekord i danske overnatninger. ”Mange rejsebureauer, som ikke før havde supermeget Europa, har Portugal med – og sælger overraskende godt,” siger turistchefen.

”Desværre har vi foreløbig kun tal for årets seks første måneder. Det er lidt synd, da juli formodentlig var rigtig god.” Det siger Stig Sommerfeldt Kaspersen, nordisk chef for Portugals turistråd, Turismo de Portugal, til Standby.dk

Ifølge de seneste tal fra såvel Portugals Institut for Statistik som fra Portugals Nationalbank vil juli i år være den bedste måned nogensinde, når det gælder antal gæster og overnatninger i Portugal. Det skriver Turismo de Portugal i en pressemeddelelse.

Ikke overraskende er tallene mangedoblet i forhold til coronaårene 2020 og 2021. Men også sammenlignet med 2019, er antallet af turister generelt i Portugal steget 6,3 procent, mens der var 4,8 procent flere overnatninger end i 2019, som indtil pandemien brød ud var et rekordår indenfor turismen, oplyser Turismo de Portugal.

Håber på dansk rekord
Turistchef Kaspersen han håber stadig, at danskerne i år sætter ny rekord i antal overnatninger i Portugal. ”Jeg tænker, at et totalt antal danske overnatninger i Portugal i år på 600.000 er realistisk,” siger han.

Året startede jo langsomt, og omikronvarianten begrænsede salget i årets første måneder. I forhold til rekordåret 2019, udviklede tallene sig således i første halvår i år,” siger Stig Kaspersen.

Ifølge ham var de danske overnatningstal i Portugal i januar i år 39 procent efter de samme tal i 2019, året før coronakrisen. Februar, marts og april gav i snit tal på minus 18 procent sammenlignet med 2019.

Men i maj og juni begyndte tallene at vende markant. Der var i maj 27,5 procent flere danske overnatninger i Portugal end samme måned i 2019, mens tallet i juni var helt oppe på 50,8 procent.

”På baggrund af den udvikling er det realistisk at antage, at 2022 samlet bliver bedre end 2019, selvom der er mange usikkerhedsfaktorer. Meget afhænger af, hvor skræmte forbrugerne bliver af stigende elpriser, gaspriser, højere renter, krig, corona, og alle mulige andre udfordringer,” siger Stig Kaspersen.

God efterspørgsel på både charter- og rutefly
Danskernes mest besøgte områder i Portugal er Madeira, hovedstaden Lissabon med forstæder, Algarve-kysten, Porto og Nordportugal samt øgruppen Azorerne.

”Charterrejsearrangører fylder meget, når det gælder volumen. Uden at rangordne, producerer Apollo, Bravo Tours, Folkeferie, Primo Tours, Spies og Århus Charter rigtig mange rejser til Portugal,” siger den portugisiske turistchef og fortsætter:

”Og vi kan med stor glæde konstatere, at mange leisurebureauer, som baserer deres pakkerejser på eksempelvis TAP Air Portugal, Norwegian og SAS, sælger Portugal virkelig godt. Og mange af rejsebureauer, som aldrig tidligere har interessereret sig supermeget for Europa, har nu Portugal med i programmet – og sælger overraskende godt.”

I seneste normale rejseår, 2019, var der over 200.000 danske ankomster til Portugal. Det blev til 571.000 danske overnatninger i Portugal, flest på Madeira med 226.000, fulgt af Lissabon-området med 121.700 og Faro-regionen i det sydlige Portugal med 102.200.

Den officielle portugisiske overnatningsstatistik registrerer kun overnatninger på hoteller af en bestemt størrelse og standard. Så tallet er reelt meget højere.

 

Relaterede artikler:

Dansk rejsemål på europæisk Grand Tour-liste

Her er flest danskere på ferie

Stor forskel på nationale turistråds synlighed